Ekonomi

IC Holding "Karbon Çalıştayı" düzenledi

- IC Holding CEO'su Murad Bayar: - "Gelişimin etkisi sürdürülebilirlik stratejimiz ışığında iklim krizi ile mücadele için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, somut hedefler vererek bir adım öteye taşımak, bu konudaki kararlı duruşumuzu açıkça ifade etmek üzere Karbon Çalıştayımızı planladık"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - IC Holding, "Gelişimin Etkisi" sürdürülebilirlik stratejisiyle iklim krizi ile mücadele kapsamında Karbon Çalıştayı düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, IC Holding, odaklandığı dört sürdürülebilir kalkınma amacı olan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme", "Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı" ile "İklim Eylemi" özelinde 2024'te de proje üretmeye, plastikle mücadele etmeye, döngüsel ekonomiyi destekleyecek faaliyetler geliştirmeye devam edecek.

Çalıştay, IC Holding Üst Yöneticisi (CEO) Murad Bayar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Bektaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştaya İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve Escarus CEO'su Dr. Kubilay Kavak da sunumlarıyla katıldı.

Açıklamada çalıştaydaki konuşmasına yer verilen IC Holding CEO'su Murad Bayar, çalıştayın SKA 13 İklim Eylemi amacı doğrultusunda yürütülen çalışmalarda önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yayımladığımız ilk sürdürülebilirlik raporumuzda paydaşlarımıza verdiğimiz hedeften hareketle, sürdürülebilirlik raporumuza konu olan 14 şirket ve 2 projemiz için Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyon hesaplarını 2023 yılı içerisinde tamamlayarak genel durumumuzu ortaya koyduk. Gelişimin etkisi sürdürülebilirlik stratejimiz ışığında iklim krizi ile mücadele için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, somut hedefler vererek bir adım öteye taşımak, bu konudaki kararlı duruşumuzu açıkça ifade etmek üzere Karbon Çalıştayımızı planladık."

Çalıştayın sonunda belirlenecek somut hedeflerin son derece önemli olduğunu ifade eden Bayar, ülkenin geliştirdiği etkin politikaları da takip ederek yeşil dönüşümü başarıyla gerçekleştirmek üzere kendilerine yol göstereceğini kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Bektaş da Ulusal Emisyon Ticaret Sistemini esas alacak şekilde ülkedeki karbon fiyatlandırma politikalarına ilişkin yapılan planlamaları ve faaliyetleri, Emisyon Ticaret Sistemi işleyişi ile tasarımını, İklim Kanunu'nu ve mevcut durumu anlattı.

Bektaş, Emisyon Ticaret Sistemi kapsamı, piyasa tasarımı, gözetim süreçleri gibi İklim Kanunu'nun altyapısını oluşturacak mevzuat çalışmalarının ilgili paydaş kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği halinde tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu da sunumunda, "Sürdürülebilirlik Yönetimi bir risk, fırsat, marka ve itibar yönetimi ama her şeyden önce istihdam, sermaye ve yeşil finansmana erişim ayrıcalığı demek. Kuruluş içinde bir sürdürülebilirlik yönetim dili olmalı. Her bir tesisinizde, ürününüzde, griden beyaza bütün yakalarda işi öğrenmelisiniz. Hedeflerinizi gerçekçi, makul, teknik ve yapılabilir seçmelisiniz." değerlendirmesini yaptı.

- İklim değişikliği ile mücadele

Escarus CEO'su Kubilay Kavak, İklim Teknolojilerine Giriş konulu interaktif sunumunda, teknolojinin, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen azaltım ve uyum çalışmaları için insanlığın elindeki en önemli araçlardan biri olarak karşılarına çıktığını aktararak, "Bu sebeple özel sektörün de bu dönüşüm sürecinde iklim teknolojilerini yakından takip etmesi ve hayata geçirmesi rekabet avantajı açısından kritik bir unsur." görüşünü kaydetti.

2053 Net Zero yolculuğunda IC Holding ve Grup Şirketlerinin karbon azaltım hedeflerini belirlemek üzere gerçekleştirilen çalıştaya, faaliyet gösterilen inşaat, turizm, enerji, sanayi ve altyapı sektörlerinde görev yapan farklı disiplinlerden yöneticiler de katıldı. Çalıştay sonucunda konuyla ilgili kararlı adımlar atacak aksiyon planları belirlendi.