Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devredilmesi kararına sert bir şekilde tepki gösterdi. Zorlu, kararı "tamamen siyasi" olarak nitelendirerek, bu hamlenin Trabzon’un kültür ve sanat hayatına büyük bir darbe vurduğunu savundu.

“Siyasi Bir Karar”
Cüneyit Zorlu, yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Trabzon’da tiyatro sanatına hizmet veren Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin, İçişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın talebi üzerine Trabzon Valiliği’ne devredildiğini belirtti. Kültür Merkezi’nin, AK Parti döneminde Ortahisar Belediyesi’ne tahsis edildiğini hatırlatan Zorlu, belediye yönetiminin CHP’ye geçmesiyle birlikte bu tahsisin sona erdirildiğini ifade etti. Zorlu, “Kültür Merkezi’nin tahsis süresinin uzatılması için başvuruda bulunduk, ancak ‘Trabzon Valiliği’ne tahsis edildi’ yanıtı aldık. Bu tamamen siyasi bir karardır. Belediye CHP’li Ahmet Kaya’nın yönetimine geçince elimizden alındı” dedi.

“Sanata Darbe Vuruldu”
Başkan Yardımcısı Zorlu, Kültür Merkezi’nin belediye bünyesinde kalması için tüm çabaları gösterdiklerini ancak bir "oldu-bitti" ile karşılaştıklarını dile getirdi. “Bu karar, sadece Ortahisar Belediyesi’ne değil, Trabzon’un kültür ve sanat hayatına da ciddi bir darbedir” diyen Zorlu, merkezin kentteki 15 tiyatro topluluğuna ev sahipliği yapan önemli bir mekan olduğuna dikkat çekti. Trabzon’un kültür ve sanat alanında sınırlı mekanlara sahip olduğunu vurgulayan Zorlu, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin bu açıdan vazgeçilmez bir değer olduğunu belirtti.

“Trabzon Kültür ve Sanat Kenti Olmalı”
Zorlu, AK Parti’li siyasetçilerin sıkça Trabzon’u “kültür ve sanat kenti” olarak tanımladığını ancak bu yönde somut bir adım atmadığını eleştirdi. “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon tiyatrosunun mabedidir. Burası mutlaka kültür ve sanatın emrinde kalmalıdır” diyen Zorlu, alınan kararın bir “akıl tutulması” olduğunu ve derhal geri çekilmesi gerektiğini savundu.

“Yanlış Karardan Vazgeçilmeli”
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin belediye bünyesinde kalarak kültür ve sanat faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini vurguladı. “Bu yanlış karardan bir an önce vazgeçilmeli” çağrısında bulunan Zorlu, Trabzon’un sanat hayatının daha fazla zarar görmemesi için yetkililere seslendi.

Bu gelişme, Trabzon’da kültür ve sanat camiasında da yankı uyandırırken, kararın geri alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haber Merkezi