Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Hopa Belediyesi ve AÇÜ Hopa İktisadi İdari Bilimler Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Hopa Uluslararası Lojistik Kongresi (HOPALOGS 2024), bugün Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu’nda başladı. İki gün sürecek kongreye, Hopa Kaymakamı Abdullah Arslantürk, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu, AÇÜ Hopa İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Mehmet Ersoy, Hizmet İhracatçıları Birliği Sektör Şube Müdürü Murat Taşkın ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Alper Özel gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca Hopa ve Kemalpaşa'dan sektör temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu, Hopa ve Kemalpaşa'nın lojistikteki stratejik önemine vurgu yaptı. Demircioğlu, "İki ilçenin özellikle kent lojistiği, akıllı ulaşım, yeşil ve sürdürülebilir lojistik kavramlarını yeniden değerlendirmesi gerekmektedir. Hopa'da uluslararası lojistiğin daha güçlü olabilmesi için iktisadi kaynakların akılcı ve bilimsel bir şekilde planlanması şarttır. Lojistiği yalnızca yük taşımacılığı olarak görmek, Hopa'nın taşımacılık birikimine haksızlık olacaktır. Bu yanlış anlamalar, ne ülkenin jeopolitiğine ne de bölgenin jeoticari konumuna olumlu katkı sağlamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kongre, 24-25 Ekim tarihleri boyunca çeşitli oturumlar ve panellerle devam edecek. HOPALOGS 2024, lojistik sektöründeki gelişmeleri tartışmak ve yerel yönetimlerin bu alandaki rolünü güçlendirmek amacıyla önemli bir platform olmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi