Bu yazıda, İstanbul'un cennet yüzü Prens Adaları'ndan Heybeliada'nın gezilecek yerlerini ve plajlarını anlatacağız. Aynı zamanda Heybeliada ile ilgili merak edilen soruları da yanıtlayacağız.

Heybeliada'da ne yenir?

Heybeliada'da balık ve deniz ürünleri ile güzel bir yemek ziyafeti verebilirsin. Ayrıca sahildeki dondurmacılardan da dondurma alabilirsin.

Heybeliada'ya nasıl gidilir?

İstanbul'un her iki yakasından da motor, vapur ve bazı dönemlerde hızlı feribotlar ile adaya ulaşım sağlayabilirsin.

Heybeliada ruhban okulu ve sanatoryum açık mı? 

Her iki yeri de sadece dışarıdan görebilmek mümkün.                           

1. Aya Triada Manastırı ve Rum Ortodoks Ruhban Okulu

Heybeliada Ruhban Okulu 47678

2. İsmet İnönü Evi Müzesi

Ismet Inonu Evi 47680

1924 yılında hastalığı sebebiyle Heybeliada’ya yerleşen İsmet İnönü yazlık olarak kiraladığı bu evi 1934 yılında satın alıyor. Ev, dokusu ve eşyalarıyla beraber korunarak günümüze kadar yaşayan tarih olarak bize o dönemi net bir şekilde yansıtıyor. Evin eşyalarının bir kısmını Mustafa Kemal Atatürk’ün satın alıp hediye ettiği biliniyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri hariç 10.00-17.00

3. Aya Yorgi Uçurum Manastırı

Aya Yorgi Uçurum Manastırı konumunda eşsiz bir manzaraya tanık olacaksın. Bu manastırın adı Terk-i Dünya Manastırı olarak da biliniyor. Böyle denmesinin nedeni dünyayla bağlantısını kesip inzivaya çekilmek isteyen keşişlerin dinsel meditasyonlarını yaptıkları yer olması. Sen de adada sakin ve huzurlu bir ortam arıyorsan bu eşsiz manzara aradığını fazlasıyla sunacak.

Konum Linki

4. Ayios Nikolaos Kilisesi

Heybeliada Nikolas 47682

Genel olarak denizciliğin hakim olduğu adada, denizcileri koruduğuna inanılan Aziz Nikola’ya ithaf etmek amacıyla yapılmış. Bu kilise sana adada başka bir atmosfer yaşatacak ve bahçesindeki sakinlik ile ada gezinde güzel bir mola verdirecek.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Sadece pazar günleri ibadet saatlerinde açık.

5. Heybeliada Deniz Lisesi

Deniz Lisesi 47683

Heybeliada iskelesinde bizi karşılayan tarihi yapılardan biri olan Heybeliada Deniz Lisesi 1773 yılında ‘Mühendishane-i Bahr-ı Hümayun’ ismiyle dönemin kaptan-ı deryası olan Cezayirli Hasan Paşa tarafından kuruluyor. 250 yıllık bu tarihi yapı, yıllardır eğitim vermeye devam ediyordu. 2016 yılında kapandı. Heybeliada Deniz Lisesi, Seyfi Dursunoğlu ve Ali Kırca gibi isimlere de eğitim vermiş tarihi bir okul.

Konum Linki

6. Bet Yaakov Sinagogu

Bet Yaakov 47684

Bet Yaakov Sinagogu, Heybeliada iskelesinde konumlanıyor. 1940’lı yılların yaz aylarında adaya gelen Yahudilerin sayısı artınca ibadethane ihtiyacından dolayı inşa ediliyor. Günümüzde adada bulunan Yahudi sayısı azaldığından haftanın bazı günleri ve saatleri arasında açık.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Cumartesi günleri ibadet saatlerinde açık.

7. Kangelaris Ailesi Anıt Mezarı

Kangelaris Ailesi Anit Mezari 47685

Ada halkı tarafından ‘Süslü Mezar’ olarak anılıyor. Yapımı ise hüzünlü bir hikayeye dayanır. 1868 yılında, İngiltere’nin Gemlik Konsolosu Spyridon Kangelaris kaybettiği eşi Sevasti için ihtişamlı bir anıt yaptırır. Kendi mezarı da burada yer alıyor. İtalya’dan getirilmiş heykeller ve mermerler görenleri kendine hayran bırakıyor. Çam Limanı yolu üstünde Deniz Harp Okulu’nun hemen arkasında bir arazide konumlanıyor. İskeleden indikten sonra sola doğru 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alıyor.

Konum Linki

8. Değirmen Tepesi

Eşsiz manzarasıyla adanın en güzel seyir alanı. Deniz seviyesinden 136 metre yüksekliğiyle adanın en yüksek tepesi. Bu tepenin üzerinde eski laventenlerin ‘Kurtulomilo’ ismini verdikleri değirmenin kalıntıları bulunmaktadır. Ayrıca bir çocuk parkı ve birkaç bank bulunuyor.

Konum Linki

9. Değirmenburnu Plajı

Degirmenburnu 47687

Değirmenburnu mesire yeri olarak da bilinen bu alanda piknik yapabilir, bisiklet sürebilir, denize girebilir ve harika manzarasının keyfini çıkarabilirsin. Burada duş, kabin, şezlong hizmeti alabileceğiniz işletme var.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Piknik alanı 21 TL
  • Küçük mangal 90 TL
  • Büyük mangal 150 TL
  • Semaver 150 TL

Kaynak: Haber Merkezi