Özellikle tüketicilerin fahiş fiyatlarla karşılaşmaması ve kaliteli bir seçenek sunmak amacıyla üretilen TMO ayçiçeği yağı, yılbaşından itibaren stoklarda olmasına rağmen satış ofislerinde Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ve PTT AVM'de bulunamıyor. Bu durum, piyasadaki diğer yağ fiyatlarındaki artışın ardından dikkat çekiyor.

Edinilen bilgilere göre, TMO'nun stoklarında bulunan ayçiçeği yağının satışının durdurulmasının sebebi net bir şekilde açıklanmazken, vatandaşlar arasında "TMO, ayçiçeği yağına zam mı yapacak?" sorusu gündeme geldi.

tmo-aycicek-yagi-5-lt-fiyati-dustu-tarim-kredi-marketleriden-aycicek-yagina-dikkat-ceken-indirim1 (1)

5 litrelik ambalajıyla 150 liradan satılan TMO ayçiçeği yağı, uygun fiyatıyla vatandaşlar tarafından tercih ediliyordu. Şu anda piyasada en ucuz ayçiçeği yağının 5 litresi 200 lira civarında satılmakta olup, TMO'nun ayçiçeği yağının satışının ne zaman tekrar başlayacağı ve fiyatının değişip değişmeyeceği konusundaki belirsizlik, tüketiciler arasında endişe yaratıyor.

Vatandaşlar, TMO'dan bu konuda bir açıklama beklerken, satışın ne zaman başlayacağı ve fiyatının nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ