Trendyol Süper Lig’de Hatayspor kendi sahasında Kayserispor’u konuk etti. Günün ilk maçında karşı karşıya gelen Hatayspor Kayserispor maçında kazanan taraf deplasman ekibi oldu. Kayserispor dakika 77’de Kartal Yılmaz ile bulduğu golle Süper Lig’deki ilk galibiyetini aldı.

Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklar gerçekleşse de iki takımda aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda daha etkili oynayan Kayserispor, dakika 77’de Kartal Yılmaz’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Maçta başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip sahadan 1-0 galip ayrılarak ligdeki ilk 3 puanını aldı.

Hatayspor bu mağlubiyetle 3 puanda kalırken Kayserispor aldığı 3 puanla ligdeki puanını 8’e yükseltti. Süper Lig’in 11. Haftasında Hatayspor, BAY geçecek. Kayserispor ise kendi sahasında Adan Demirspor’u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda ağırladığı Kayserispor’a 1-0 yenilerek kendi sahasında üç puanı bıraktı. Kayserispor'a galibiyeti getiren tek golü 77. dakikada Kartal Kayra Yılmaz kaydetti. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen Kayserispor, kritik deplasmanda önemli bir galibiyete imza attı.

İkinci yarıda üstünlük Kayserispor'a geçti

Mücadelede ilk yarıda iki takım da etkili pozisyonlar üretmekte zorlanırken, ikinci yarıda Kayserispor hücum etkinliğini artırdı. 59. dakikada Cemali Sertel'in soldan yaptığı ortada Strandberg’in kafa vuruşu, topun dışarı çıkmasıyla Hatayspor adına önemli bir fırsat olarak kaldı. Ancak Kayserispor, maçın kırılma anını 77. dakikada yakaladı. Bahoken'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Kartal Kayra Yılmaz, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Hatayspor'un beraberlik çabaları sonuç vermedi

Golden sonra Hatayspor, beraberlik için yoğun bir baskı kurmaya çalıştı. 79. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Joelson Fernandes'in şutunu kaleci Bilal Bayazıt kornere çelerek Kayserispor adına kritik bir kurtarış yaptı. Bir dakika sonra Cardoso'nun pasında ceza yayı üzerinden Bahoken'in sert şutunda kaleci Erce Kardeşler yine başarılı bir refleksle topu kornere gönderdi.

Maç kadroları

Hatayspor: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı (Fernandes 63’), Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Diack (Okoronkwo 86’), Görkem Sağlam, Rui Pedro (Abdülkadir Parmak 74’), Rivas, Strandberg (Bamgboye 74’), Aboubakar

Yedekler: Bekaj, Recep Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Cengiz Demir, Oğuzhan Matur, Boutobba

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Kayserispor: Bilal Bayazıt, Gökhan Sazdağı, Attamah, Jeanvier, Carole, Hasan Ali Kaldırım, Kartal Kayra Yılmaz (Ackah 87’), Baran Gezek (Ali Karimi 72’), Bourabia (Bahoken 72’), Cardoso (Kolovetsios 87’), Nazon (Mane 62’)

Yedekler: Onurcan Piri, Mehmet Eray Özbek, Ramazan Civelek, Arif Kocaman, Nurettin Korkmaz

Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu

Gol: Kartal Kayra Yılmaz (77’) - Kayserispor

Sarı Kart: Bahoken - Kayserispor

Kaynak: Haber Merkezi