Genel

Hatay’da Gezilecek Yerler | En Popüler 5 Yer

Dinlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olan Hatay, her köşesi binlerce yıllık tarihi yapılar ve el değmemiş doğal güzellikleriyle karşımıza çıkıyor. Her yıl binlerce tarih ve kültür meraklısını kendine çeken Hatay; Akdeniz kıyısında kilometrelerce uzanan sahilleri, dağ eteklerindeki yaylaları ve turistik ilçeleriyle de önemli turistik merkezlerimizden biri konumunda.

Abone Ol

Hatay kaç günde gezilir?

Hatay’ı tam olarak gezmek ve tüm dinlerin bütünleştiği bu tarihi şehri gezmek için en az 3-4 gününü ayırmanı öneriyoruz.

Hatay’da ne yenir?

Türkiye’deki en lezzetli yemekleri yiyebileceğin Hatay seyahatin sırasında Kerebiç, biberli ekmek, tepsi kebabı, humus, fellah köftesi, künefe ve oruk gibi tatları mutlaka denemelisin.

Hatay-İskenderun arası kaç kilometre?

Hatay-İskenderun arası 46 kilometre olup yaklaşık olarak bir saat sürüyor.

1. Hatay Arkeoloji Müzesi (Antakya Mozaik Müzesi)

Sadece Hatay'ın değil, Türkiye'nin de en etkileyici müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi, şehrin binlerce yıllık zengin tarihi mirasını görmek için mutlaka uğramanı önerdiğimiz yerlerin başında geliyor. Dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına ev sahipliği yaptığı için Antakya Mozaik Müzesi olarak da bilinen müzede büyüleyici mozaiklerin yanı sıra Cilalı Taş Devri, Bakır ve Tunç Çağı, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait binlerce paha biçilmez eseri de yakından görme şansı bulabilirsin.

3250 m2 gibi devasa bir mozaik alanına sahip olan Hatay Arkeoloji Müzesi; Venüs'ün doğuşu, Artemis, Hermaphroditos ve mevsimler gibi ünlü mozaiklerin yanı sıra Antakya Lahdi, Çift Aslanlı Sütun Kaidesi ve Tyche Heykeli gibi pek çok taş eseriyle de tüm dünyadan arkeoloji meraklılarını kendine çekiyor. Yunan tanrısı Apollon için yapılmış görkemli heykelleri de incelemenizi önerdiğimiz Hatay Arkeoloji Müzesi, Antakya Reyhanlı yolu üzerinde yer alıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

  • 385 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.00

2. Saint Pierre Kilisesi

Binlerce yıllık tarihi boyunca pek çok dine ve medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri de Saint Pierre Kilisesi. Habibi Neccar Tepesi eteklerinde Antakya'ya yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta yer alan ve binlerce yıllık bir mağaranın kiliseye dönüştürülmesiyle inşa edilen Saint Pierre Kilisesi, İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Petrus'un ilk vaaz verdiği yer olmasından dolayı da Hristiyanlık tarihinde özel bir öneme sahip.

İlk Hristiyan kiliselerinden biri olduğu için günümüzde binlerce yabancı turist tarafından ziyaret edilen mağara kiliseye Hristiyanlık resmi din olarak kabul edilmesinden sonra Roma döneminde de çeşitli eklemeler yapılmış. Hem kendi başına hem de rehberli tarih, kültür ve arkeoloji turlarıyla keşfe çıkabileceğin, günümüzde anıt müze olarak hizmet veren Saint Pierre Kilisesi’nin 5. yüzyılda yapılmış mozaik eserlerini, Aziz Petrus heykelini, şifalı suların aktığı düşünülen çeşmeleri ve gizli tünellerini keşfe çıkarak harika fotoğraflar çekebilirsin. Tarihi kilisede her yıl 29 Haziran'da Katolik kilisesi tarafından büyük ayinler de düzenleniyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

  • 280 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.00

3. Vespasianus ve Titus Tüneli

Antik dünyanın mühendislik harikası olarak kabul edilen Vespasianus ve Titus Tüneli, Hatay'ın en bilinen ve çok ziyaret edilen tarihi hazinelerinden biri. Samandağ ilçesine 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve Roma İmparatorluğu döneminde M.S. 69 yılında İmparator Vespasian tarafından yapımına başlanan devasa tünel, 81 yılında Vespasian’ın oğlu Titus tarafından bitirilebilmiş.

1380 metre uzunluk, 6 metre genişlik ve 7 metre yükseklikle görülmeye değer bir manzara sunan Titus Tüneli, Roma dönemi su tüneli mühendisliğinin en başarılı örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Devasa kayalar arasında sellere ve su baskınlarına karşı inşa edilen Titus Tüneli, günümüzde çevresini saran endemik bitki türleri ve büyüleyici doğal güzelliklerle çok sevilen bir gezi alanı. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Titus Tüneli’ni gezdikten sonra yaklaşık 100 metre uzaklıkta yer alan ve onlarca Roma dönemi kaya mezarına ev sahipliği yapan büyüleyici Beşikli Mağarası’nı da mutlaka uğramanı öneriyoruz.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-16.30

4. Musa Ağacı

3000 yıllık geçmişi ve etkileyici efsaneleriyle her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Hıdırbey Musa Ağacı, Hatay'ın Samandağ ilçesin bağlı Hıdırbey Köyü’nde yer alıyor. Efsanelere göre Hz. Musa'nın toprağa diktiği asasının ölümsüzlük suyuyla yeşermesiyle oluşan, 7,5 metre çapında ve 7 metre yükseklikteki anıtsal ağaç, dallarıyla birlikte yaklaşık 1000 metrekarelik geniş bir alanı kapsıyor. Anıtlar kurulu tarafından koruma altına alınan Musa Ağacının çevresinde sıralanan çay bahçeleri ve dinlenme alanlarında bu anıt ağacın büyüleyici manzarasını izleyebilir ve binlerce yıllık ağacın harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

5. İskenderun Deniz Müzesi

Hatay'ın turistik ilçesi İskenderun'da Atatürk Bulvarı üzerinde güzel bir konumda yer alan İskenderun Deniz Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle açılan ve zengin koleksiyonlarıyla her yıl binlerce kişinin ziyaret edilen şehrin en önemli müzelerinden biri. Türkiye'nin 3. deniz müzesi olan ve deniz kuvvetleri karargahı binasının restore edilmesi ile 2008 yılında ziyarete açılan müzenin koleksiyonlarında Türk denizcilik tarihi boyunca kullanılan sandallar, gemiler, yelkenliler ve kadırgaların etkileyici maketlerinin yanı sıra gemilerde kullanılan yüzlerce obje veya silahı da yakından görebilirsin. Denizcilik tarihi üzerine binlerce kitaplık zengin bir koleksiyonuna sahip olan İskenderun Deniz Müzesi Hatay seyahatin sırasında mutlaka görmen gereken yerler arasında.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Öğrenci 30 TL

  • Yetişkin 60 TL

  • 65 yaş üzeri ücretsiz

  • 0-18 öğrenci ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri kapalı

  • Diğer günler 09.00-17.00