Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının kış aylarında eylem yapmak üzere kullandığı mağara ve sığınaklar, gerçekleştirilen Bozdoğan-13 Operasyonları ile yok edildi. Operasyonlar, 5 ilde etkili bir şekilde icra edildi ve teröristlerin lojistik destek noktaları tamamen ortadan kaldırıldı.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Şırnak, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Diyarbakır illerinde toplam 103 tim ve 1417 jandarma personeliyle gerçekleştirilen operasyonlarda, J-SİHA ve ATAK helikopterleri de kritik destek sağladı.

Yapılan operasyonlarda, teröristlerin kullanımında olan çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcılar ele geçirildi. Bu kapsamda C4 plastik patlayıcı, 155 mm ve 105 mm top mühimmatı, Anti-Tank mühimmatı, el yapımı patlayıcılar (EYP) ve RPG mühimmatları bulunuyordu.

Şırnak merkez ilçe, Uludere, Cudi, Genç, Bitlis merkez ilçe, Tekman ve Lice kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 155 mm ve 105 mm top mühimmatı, roketatar sevk fişekleri, RPG mühimmatları, AK-47 piyade tüfeği şarjörleri, mayınlar, EYP'ler ve iletişim ekipmanları da bulunuyordu.

Kaynak: Haber Merkezi