Gaziantep’te Nerede Kalınır?

Gaziantep Konaklama Oteller

Gaziantep’te konaklama yapabileceğiniz en ideal 3 bölge bulunuyor:

  1. Gaziantep şehir merkezi, şehrin en hareketli bölgesi Şehitkamil,
  2. Gaziantep’in en turistik bölgeleri arasında olan, şehirdeki birçok önemli noktanın yer aldığı Şahinbey,
  3. Gaziantep’in en eski bölgelerinden, tarih kokan Bey Mahallesi.

Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Detaylara geçelim…

1. Şehitkamil

Gaziantep Konaklama Sehitkamil

Gaziantep’te nerede kalınır diyenler için ilk önerim şehrin merkezi sayılan Şehitkamil ilçesi.

Şehitkamil ilçesi Türkiye’nin en büyük ve kalabalık ilçelerinden biri. Bu bölgede günün her saati hareket bulabilirsiniz. Aynı şekilde alışverişten yeme içmeye, konaklamadan gezilecek yerlere pek çok olanak da elinizin altında.

Şehitkamil’de konaklama tercih edecek olursanız Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi gibi turistik noktalara veya Forum Gaziantep AVM, Koçak Baklava gibi alışverişten yeme içmeye farklı olanaklara yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te lüks otel arıyorsanız bölgede yer alan zincir oteller aradığınız seçenekler olabilir. Özellikle Gaziantep’e iş seyahati için geliyor ve ihtiyaçlarınıza uygun bir otel arıyorsanız da konaklama için Şehitkamil’i tercih edebilirsiniz. Zincir otel markalarına ait birçok seçenek bölgede bulunuyor.

Şehitkamil’de otel araması yaparken İncilipınar, Mücahitler ve Değirmiçem mahalleleri çevresine odaklanabilirsiniz. Otel tavsiyeleri içinse aşağıdaki listeye göz atmanızı öneririm.

2. Şahinbey

Gaziantep Otelleri Sahinbey

Gaziantep’te nerede kalınır diyenler için ikinci önerim Şahinbey ilçesi. Şahinbey, Antep’in merkez ilçelerinden biri ve aynı zamanda turistik açıdan da en zengin ilçesi denilebilir.

Bu nedenle, bence Şahinbey gezilecek görülecek yerleri, tarihi yapıları, yeme içme mekanları, alışveriş noktaları ve çeşitli konaklama alternatifleriyle Gaziantep’te konaklama için en ideal seçeneklerden biri.

Öncelikle Gaziantep’te yeme içme için meşhur birçok yer Şahinbey sınırları içinde Çukur ve Karatarla mahalleleri çevresinde yer alıyor.

Konaklama için özellikle Eski Saray Caddesi ve Hamdi Kutlar Caddesi üzerinde veya paralelinde bir otel seçerseniz İmam Çağdaş, Tahmis Kahvecisi, Katmerci Zekeriya Usta ve çok daha fazlasına yürüyerek birkaç adım mesafede yer alıyor olacaksınız.

Gaziantep Kalesi yakınında otel de Gaziantep’te konaklama için çok iyi bir seçenek olacaktır. Böylece hem Gaziantep’in daha şehir merkezi diyebileceğimiz kısmı Şehitkamil’e ve Şahinbey’e neredeyse eşit uzaklıkta olabilirsiniz.

Şahinbey’de konaklamanın tek artısı bunlar da değil. Hamamlar, Bakırcılar Çarşısı ve meşhur pek çok çarşı, Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, Gaziantep Oyuncak Müzesi, camiler ve daha birçok önemli noktaya yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Sonuç olarak, Şahinbey’de nerede kalınır diyecek olanlara önerilerim Alaybey, Bey Mahallesi, Karatarla, Düğmeci ve Çukur bölgeleri ve Gaziantep Kalesi çevresi.

Bey Mahallesi’ni ayrı bir başlıkta ele alıp daha detaylı bilgi aktarmak istedim. İlgilenenler bir sonraki başlıkta bulabilir.

Üstelik, Şahinbey’de lüks zincir otellerden geleneksel Gaziantep konak otellerine kadar birçok alternatif bulmak da mümkün. İster lüks, ister daha uygun fiyatlı birçok otel bulabilirsiniz. Şahinbey otelleri için tavsiyelerimi aşağıda görebilirsiniz.

3. Bey Mahallesi

Gaziantep Te Nerede Kalinir Bey Mahallesi

Gaziantep’te nerede kalınır diyenler için aslında kişisel olarak ilk önerim Bey Mahallesi.

Şahinbey ilçesi içerisinde yer alan Bey Mahallesi, geleneksel konakları, dokusu, dar sokakları ve yaşantısıyla Gaziantep’in en tarihi mahallesi.

Yıllar içerisinde Ermenilerden Türklere, Yahudilerden Suriyelilere; pek çok milletin yaşadığı bu bölge aslına bakılırsa tam bir kültür mozaiği.

Bey Mahallesi, 2007’de belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmasıyla tekrar hayat bulmuş. Düzenlemeler ve yenilemelerle Gaziantep’in en turistik bölgesi durumuna gelmiş.

Eğer Gaziantep’te geleneksel bir bölgede konaklamak isterseniz Bey Mahallesi otelleri sizin için ideal olacaktır. Hem bu bölgenin otantik atmosferinin hem de otellerin geleneksel tarzının sizi Gaziantep’in tarihi yüzüyle tanıştıracağına eminim.

Bey Mahallesi’nde otel tercih edecekseniz Gaziantep’te gezilecek yerlerin birçoğuna yakın olacağınızı söyleyebilirim. Eski Antep konakları ile süslenmiş sokakların yanında Atatürk Evi, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi gibi birçok nokta da bölgede yer alıyor. Bunlar dışında çevrede çok sayıda kafe, restoran bulunuyor.

Gaziantep’te Şehir İçi Ulaşım

Gaziantep Konaklama Ulasim

Gaziantep’te nerede kalınır sorusuna cevap verirken Gaziantep şehir içi ulaşım hakkında bilgi sahibi olmak otel seçiminizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Öncelikle Gaziantep’te şehir içi ulaşım konusunu dert etmenize gerek olmadığını söyleyebilirim. Gaziantep gezilecek yerler birbirine oldukça yakın. Yukarıda konaklama için önerdiğim 3 bölge de birbirine kolaylıkla ulaşabileceğiniz mesafelerde yer alıyor.

Yani kısacası Gaziantep’te otel seçiminizi yaparken gezilecek görülecek yerlere mesafeyi fazla dert etmenize gerek yok. Çoğu yere yürüyerek gidebilmek mümkün. Yürümeyi sevmeyenler için de alternatifleri anlatayım.

Gaziantep’te araç kiralama ile başlayalım. Gaziantep’te ulaşım için araç kiralayacaksanız havalimanında ve şehir merkezinde yer alan birçok firma bulunuyor. Ancak önceden aklınızda olsun Gaziantep’te otopark sorunu yaşayabilirsiniz.

Eğer Antep’e kişisel aracınızla gidecek ya da orada araç kiralayacaksanız otel seçiminizi otopark olanağını göz önünde bulundurarak yapmanızı öneririm.

Gaziantep’te şehir içi ulaşım için otobüs, minibüs, tramvay ve taksi seçenekleri bulunuyor. Gerek otobüslerle gerek tramvayla dilediğiniz her noktaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Taksiler de gönül rahatlığıyla tercih edilebilir çünkü hem turistik noktalar arasındaki mesafeler uzun değil, hem de taksi fiyatları fazla değil.

Gaziantep’te toplu taşıma araçlarını kullanmak için Gaziantep Kart satın almanız gerekiyor. Gaziantep Kart’ı otomatlardan ya da büfelerden kolaylıkla satın alabilirsiniz. İçerisine para yüklemeniz yeterli olacaktır.

Gaziantep Otel Fiyatları & Rezervasyon

Gaziantep Otel Fiyatlari Rezervasyon

Booking.com’da Gaziantep otelleri araması yaparak tüm seçeneklere ulaşabilir, bütçenize ve zevkinize göre otel için kolay ve hızlı rezervasyon yapabilirsiniz. Üstelik ücretsiz iptal ve otelde ödeme gibi seçeneklerle işinizi kolaylaştırabiliyorsunuz.

Gaziantep otel fiyatları konumuza gelelim. Gaziantep’te uygun fiyatlı, lüks ya da orta halli, standart birçok otel seçeneği var. Gaziantep’in otel fiyatları olarak pahalı şehirlerden olmadığını söyleyebilirim ancak tabii ki çok lüks, pahalı oteller de bulunuyor.

Genel olarak rakam verecek olursam Gaziantep’te uygun fiyatlı otel, 2 kişi gecelik ortalama 300 – 400 TL arasında değişiyor.

Gaziantep’te iyi otel olarak modern ve standardın bir tık üstü otelleri ele alırsak 2 kişi gecelik ortalama 500 – 600 TL arası diyebiliriz.

Son olarak Gaziantep’te lüks otel fiyatları da otelin tarzına ve özelliklerine göre 300 TL’den başlıyor.

Gaziantep’te otel rezervasyonunuzu daha uygun fiyata getirmek isterseniz Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Özetle Gaziantep’te Nerede Kalınır?

Gaziantepte Nerede Kalinir

Gaziantep’te nerede kalınır konusunu özetleyecek olursak başlıca 3 bölge var.

Gaziantep şehir merkezi ve aynı zamanda şehrin en hareketli bölgesi olan Şehitkamil. Özellikle Gaziantep’e iş gezisi için geliyorsanız ya da daha lüks ve modern otelleri seviyorsanız bu bölgeye göz atmalısınız. Hem turistik noktalara yakın, hem de zincir otellerin çoğu burada yer alıyor.

Gaziantep’in en turistik bölgeleri arasında yer alan Şahinbey. Gaziantep’te gezilecek yerler, Gaziantep yeme içme noktaları, alışveriş yerleri, müzeler, parklar vs. bu bölgede yoğun olarak yer alıyor. Burası da aslında şehir merkezi sayılıyor, en az Şehitkamil ilçesi kadar hareketli ancak daha turistik.

Son olarak Gaziantep’in en eski bölgelerinden, tarih kokan Bey Mahallesi. Burası şehrin en turistik, tarihi ve geleneksel bölgesi. Otellerinden sokaklarına, kafelerden insanlarına kadar her şey size bu coğrafyanın kültürünü yansıtıyor. Gaziantep’te görülmesi gereken yerlerin birçoğu da bu bölgede yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi