Spor

Galatasaray Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’de yeni sezon başlıyor. Süper Lig’in açılış maçında Galatasaray ile Hatayspor karşılaşıyor. Peki Galatasaray Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Abone Ol

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, 2024-2025 sezonu açılış maçında Hatayspor’u konuk ediyor. Rams Park’ta oynanacak bu karşılaşmayı Turgut Doman yönetecek, yardımcılıklarını ise Kerem Ersoy ve Candaş Elbil üstlenecek. Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş’a mağlup olan Galatasaray, Hatayspor karşısında lige galibiyetle başlamayı hedefliyor. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 8 lig maçından 5'ini (biri hükmen) Galatasaray kazanırken, Hatayspor 3 maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı. Peki, Galatasaray - Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Mücadeleye ilişkin detaylar haberimizde...

Okan Buruk yönetiminde iki yıl üst üste şampiyonluk yaşayan Galatasaray, yeni sezona da aynı hedefle başlıyor. Sarı-kırmızılılar, transfer döneminde kadrosuna Michy Batshuayi, Elias Jelert ve Gabriel Sara gibi önemli isimleri kattı; bu oyuncuların Hatayspor karşısında sahaya çıkıp çıkmayacağı merak konusu. Süper Lig öncesinde hazırlık maçlarında beklenen performansı sergileyemeyen Galatasaray, 6 maçın 4’ünde mağlup olurken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 17 gol gördü. Hatayspor karşısında gözler İcardi, Mertens ve Torreira gibi yıldızlarda olacak. Peki, Galatasaray - Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

GALATASARAY - HATAYSPOR MAÇI NE ZAMAN?

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, 9 Ağustos Cuma günü sahasında Atakaş Hatayspor’u ağırlayacak. Bu önemli sezon açılışı maçı, Galatasaray’ın 2024-2025 sezonuna nasıl bir başlangıç yapacağını gösterecek.

RAMS PARK’TA İLK MAÇ

Galatasaray ile Hatayspor arasındaki mücadele Rams Park’ta oynanacak. Karşılaşmanın hakemliğini Turgut Doman üstlenirken, Kerem Ersoy ve Candaş Elbil yardımcı hakem olarak görev yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak. Maç, saat 21.00’de başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

GÖZLER YENİ TRANSFERLERDE

Galatasaray’da taraftarlar, yeni transferlerin performansını büyük bir merakla bekliyor. Sarı-kırmızılı kulüp, transfer döneminde Michy Batshuayi, Elias Jelert ve Gabriel Sara gibi önemli oyuncuları kadrosuna kattı. Bu isimlerden Batshuayi, Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında süre alırken, Jelert ve Sara ise ilk kez Hatayspor karşısında sahada olabilir.

JELERT VE SARA İLK KEZ SAHADA OLABİLİR

Okan Buruk’un görev vermesi halinde 21 yaşındaki Danimarkalı sağ bek Elias Jelert ve 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçlarına çıkacaklar. Taraftarların bu iki oyuncudan beklentisi yüksek, özellikle de takıma nasıl bir katkı sağlayacakları merak ediliyor.

HAZIRLIK MAÇLARINDA KARMAŞIK PERFORMANS

Galatasaray, sezon öncesi kampında oynadığı hazırlık maçlarında dalgalı bir performans sergiledi. İlk etapta LASK'a 3-2, Fortuna Düsseldorf’a 5-2 yenilen sarı-kırmızılı ekip, Trencin’i 4-1 mağlup ederek moral buldu. İkinci etap kampında ise Lecce’yi 2-1 yenerken, Parma’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçlar, takımın yeni sezona hazır olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı.

TÜRKİYE SÜPER KUPASI’NDA AĞIR YENİLGİ

Galatasaray, sezon öncesi çıktığı ilk resmi maçta Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı ağır bir yenilgi aldı. 5-0’lık bu mağlubiyet, takımın yeni sezona nasıl bir başlangıç yapacağı konusunda endişe yaratırken, Hatayspor karşısında alınacak bir galibiyet bu endişeleri bir nebze olsun giderebilir.

SON ŞAMPİYON 82 GÜN SONRA TARAFTARIYLA BULUŞUYOR

Galatasaray, 82 gün sonra taraftarıyla buluşuyor. Üst üste ikinci kez şampiyonluk yaşadığı sezonda, iç sahada oynadığı son maçı 19 Mayıs’ta Fenerbahçe’ye karşı yapan sarı-kırmızılı ekip, bu sezonki ilk maçında taraftarının karşısına çıkacak. Bu buluşma, hem takım hem de taraftarlar için büyük bir heyecan kaynağı olacak.