Haber Foto Galeri

Müjde geldi! Hesaplara 7000 TL ek ödeme!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, Mayıs ayında ödemelerin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak ediyor. Aylık olarak hesaplara yatırılan evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili soruşturma sürüyor. Ödemelerini kontrol etmek isteyenler, ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyorlar. İşte detaylar...

Abone Ol

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilerin evde bakım masraflarını karşılamak için her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeme yapmaktadır.

Mayıs ayı evde bakım maaş bordrosu ödemeleri de bu tarihler arasında hesaplara yatırılacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yardımların ne zaman hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı konusunda kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapmaktadır.

Kamuoyuna Bilgiler Veriliyor Mayıs ayında alıcıların hesaplarına en az 7000 TL ek ödeme yatırılacak. Bu ödemeler, her ayın 15’i ile 31’i arasında yararlanıcının hesabına yatırılır. Nisan ayında evde bakım maaşlarının ödenmesi Ramazan Bayramı’ndan önce, yani 10 Nisan’dan önce başlamıştı

Evde Bakım Maaşı Sorgulama Evde bakım maaşı ödemeleri e-Devlet sistemi veya SMS yoluyla sorgulanabilir.

e-Devlet Üzerinden Sorgulama: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet üzerinden “Evde Engelli Ödeme Bilgileri” sayfasında evde bakım maaşı ödeme talebinde bulunabilirsiniz.

SMS ile Sorgulama: SMS ile talepte bulunmak için BAKIYE yazıp 4747’ye mesaj gönderiniz.

Ödemeler eyalete bağlı olarak farklı günlerde yapılabilir ve bu nedenle ödeme tarihleri değişiklik gösterebilir.

Evde bakım maaşı, tuvalet kullanma, yemek yeme, kıyafet değiştirme, temizlik yapma, merdiven inip çıkma gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ileri derecede engelli kişiler için geçerlidir. Bu maaş, kendi ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara verilir.

Evde Bakım Maaşı Artışı Evde bakım maaşlarına yapılan yeni artış ile birlikte, Ocak ayından Temmuz ayına kadar olan maaş miktarı 7.608 TL’ye çıkarıldı.