Genel

Fethiye'de gezilecek yerler güncel 8 yer

Muğla denilince güzelliği ile akla ilk gelen yerlerden olan Fethiye; mavi bayraklı plajları, her bütçeye uygun otelleri, eğlence mekanları ve tarihi hazineleriyle her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını içerisinde barındıran, dünya çapında bilinen Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’ne de ev sahipliği yapan ilçe, yamaç paraşütünden rüzgar sörfüne kadar pek çok spor için de tercih ediliyor.

Abone Ol

1. Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Fethiye merkezine oldukça yakın doğa gezi alanlarından biri olan Kazancı Koyu Tabiat Parkı, 20 hektarlık geniş bir alana yayılıyor. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Katrancı Koyu Tabiat Parkının içerisinde el değmemiş doğanın ve tertemiz denizin tadını çıkarabilirsin. Katrancı Koyu ve Kızlar Koyuna da ev sahipliği yapan parkta sakız ağacı, kızılçam, ılgın ve bölgeye özgü sığla ağaçları arasında keyifli yürüyüşler ise seni bekliyor.

Endemik bitki türleri ve zengin vahşi yaşam çeşitliliği ile doğa fotoğrafçılarının da Fethiye’de sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Katrancı Koyu Tabiat Parkında kır bahçesi, restoran, spor sahaları, seyir terasları ve iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları bulunuyor. Teknelerin uğrak yerlerinden olan Katrancı Koyu ve Kızlar Koyu’nda çam ormanları arasında kalabalıklardan uzakta masmavi sularda yüzebilir, fotoğraf safarilerine katılabilir çadır veya karavan tatili yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Öğrenci 20 TL

  •  Kişi 40 TL

  • Motosiklet 80 TL

  • Küçük vasıta 120 TL

  • Küçük minibüs  360 TL

  • Büyük minibüs  600 TL

  • Otobüs 1200 TL

  • 1 çadır 375 TL

  • Karavan 575 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-21.00

  • Konaklama giriş kabulü saat 13.00-18.00

  • Konaklama çıkış saat 10.00-11.00

2. Afkule Manastırı

Kaya Köyü yolu üzerinde ulaşımı zor bir dağ eteğinde bulunan Afkule, Fethiye ve Ölüdeniz’de yapılan doğa yürüyüşlerinin ilk adreslerinden. Deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte inşa edilen AfKule Manastırı ile ilgi gören alan hem endemik bitki türleri ile hem de panoramik deniz manzaralarıyla adından sık sık bahsettiriyor.

Çam ormanları arasında 1 kilometre boyunca uzanan yürüyüş yolları ile ulaşılabileceğin AfKule Manastırının 5. veya 6. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Rodos Adası manzaralı Afkule Manastırının günümüzde çok az bir bölümü ayakta kalmış durumda. Fethiye seyahatinde manastıra uğrayarak hem temiz dağ havasında yürüyüş yapabilir hem de kayaların içine oyulmuş yaşam odaları ve manastır bölümlerini gezebilirsin.

Konum Linki

3. Şehit Fethi Bey Parkı

Fethiye merkezindeki en büyük park olan ve 2018 yılında kapılarını açan Şehit Fethi Bey Parkı, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, spor sahaları, çocuk oyun alanları ve bisiklet yolları ile keyifli bir gezi alanı sunuyor. Cumhuriyetin ilk pilotlarından biri olan Fethi Bey'in kanatlarla tasvir edildiği etkileyici bir heykelinin de bulunduğu park; göletleri, ahşap köprüleri ve peyzajlı bahçeleriyle görülmeye değer güzellikte.

Konum Linki

4. Boncuklu Koyu

Büyük ve Küçük Boncuklu Koyu olarak iki bölümden oluşan Boncuklu Koyu, Fethiye'nin çam ormanlarıyla süslü el değmemiş güzelliklerinden. Cam berraklığında denizin tadını çıkarabileceğin koy, tekne gezilerinin de en önemli durakları arasında. Çevresinde mesire alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları bulunan Boncuklu Koyunda duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi olanaklar da bulunuyor.

Konum Linki

5. Ölüdeniz

Pek çok uluslararası turizm dergisi tarafından dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, Fethiye merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Her zaman dalgasız ve sakin olan masmavi denizi ile ünlü olan ismini de bu özelliğinden alan Ölüdeniz, arkası Babadağ'ın yemyeşil manzaraları önü ise Ege Denizi ile çevrili bir tatil cenneti. Su altı kaynaklarının oluşturduğu doğal sirkülasyondan dolayı kendini sürekli temizleyen ender plajlardan biri olan Ölüdeniz Plajı’nın çevresindeki plaj kulüpleri ve su sporları merkezleri özellikle yaz aylarında binlerce turisti misafir ediyor.

Blue Lagoon olarak da bilinen Ölüdeniz Lagünü ile de dünya çapında bir üne kavuşan tatil beldesi, 25 hektarlık yeşil bir alana yayılıyor. İnce kumlu uzun sahiliyle sadece Fethiye’de değil, Türkiye'de de denize girebileceğin en güzel yerlerden biri olan Ölüdeniz, antik dönemlerden beri ışık ve güneş diyarı olarak anılan, büyüleyici güzelliğiyle tarih boyunca ilgi gören yerlerden. Babadağ eteklerinde yapılan yamaç paraşütü etkinliklerine katılarak kuş bakışı manzaralarına da şahit olabileceğin Ölüdeniz, Fethiye gezisinde ilk uğraman gereken yerlerden.

Konum Linki

6. Kelebekler Vadisi

1995 yılından beri 1. derece doğal sit alanı olarak korunan ve milyonlarca kelebeğe ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi, Fethiye'nin dünyaca ünlü turistik noktalarından. Dünya üzerinde korunması gereken 100 dağdan biri olarak kabul edilen Babadağ'ın eteklerinde yer alan ve tekne gezilerinin en önemli durağı olan Kelebekler Vadisi, dünyada çok az yerde bulunan ender türler dahil yüz binlerce kelebeğe ve çarpıcı bir vahşi yaşam zenginliğine ev sahipliği yapıyor.

El değmemiş bakir doğa içerisinde hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı vadide kamp yapabilir, rehberli doğa yürüyüşleri veya fotoğraf safarilerine çıkabilirsin. Tertemiz koyu ve berrak deniziyle de ünlü Kelebekler Vadisinde rengarenk kelebeklerin yanı sıra tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı zenginliklerini de keşfedebilirsin.

Konum Linki

 7. Likya Yolu

Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan ve 535 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotalarından birini oluşturan Likya Yolu, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olarak kabul ediliyor. 25 ile 45 gün arasında tamamlanabilen yol boyunca 50'ye yakın antik kent sıralanıyor. Kaş, Kalkan Patara, Demre, Adrasan, Gelidonya, Çıralı ve Ölüdeniz gibi pek çok turistik noktayı da kapsayan antik Likya Yolu, 2000'li yılların başında haritalandı ve işaretlendi.

Her zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş parkurları bulunan Likya Yolunun tamamını olmasa bile belirli bölümlerini rehberli doğa yürüyüşleri ile keşfe çıkabilir ve yürüyüş boyunca benzersiz doğa manzaralarının yanı sıra Tlos Antik Kenti, antik lahitler ve tarihi hazineler arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsin. Özellikle sonbahar aylarında hem serin havası hem de sapsarı doğa manzaraları eşliğinde yürüyüş yapmanı önerdiğimiz Likya Yoluna giderken yanına kaymayan ayakkabılar ve bolca su almayı da unutmayın. Bu benzersiz yolculuğa çıkmadan önce Likya yolu seyahati için bilmen gereken her şey yazısına tıklayarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.

Konum Linki

8. Kabak Koyu

1. derece sit alanı olarak korunan bu eşsiz güzellik Faralya Köyü sınırlarında yer alıyor. Fethiye’de tekne gezilerinin ilk adreslerinden olan koyu doğa yürüyüşleriyle de keşfe çıkabilirsin. Çam ormanları ve masmavi deniz ile çevrili, hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı Kabak Koyu, 1987 yılında keşfedildi ve büyüleyici güzelliği ile kısa sürede Türkiye'nin en ünlü koylarından biri haline geldi. İki tarafı sarp kayalarla çevrili koy, 200 metre uzunluğunda tertemiz bir kumsala sahip. Mavinin her tonunu görebileceğin berrak deniziyle Türkiye'de denize girebileceğin en güzel yerlerden biri olan Kabak Koyunda kamp yapabilir doğanın keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki