Genel

Fethiye’de En İyi 11 Kahvaltı Yeri

Yeşille mavinin birbirine karıştığı yerlerden biri olan Fethiye, Muğla’nın en çok turist çelen ilçelerinden. Birçok tarihi ve doğal güzelliği ev sahipliği yapan bu bölgeye giden herkes resmen hayran kalıyor. Bölgeyi ziyaret edenler bir yandan tüm bu güzellikleri eksiksiz gezebilecekleri bir program yaparken bir yandan da lezzet ve memnuniyet garantili mekanları araştırıyor.

Abone Ol

Fethiye Kahvaltı Yerleri

İşte Fethiye’de kahvaltı yapılacak yerler listemiz…

  • Saklıkent Paradise Park Restaurant
  • Denizatı Restaurant & Bar
  • Mori Restaurant
  • Senit Ekmek & Kahvaltı
  • Citrus Mediterranean Cuisine
  • LimonH2O Cafe Bistro
  • Köşe Kahve
  • Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart
  • Bülent’in Yeri
  • Önallar Köy Sofrası
  • İncir

Bu yazımızda yolu yakın zamanda Fethiye ve civarına düşecekler için “Fethiye kahvaltı yerleri” konusuna odaklandık ve harika bir liste hazırladık.

Fethiye’de En Doyurucu 11 Kahvaltı Yeri

1) Saklıkent Paradise Park Restaurant

Saklıkent Kanyonu, Fethiye denilince ilk akla gelen, yerli ve yabancı turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Saklıkent Paradise Park Restaurant ise tam da bu kanyonun yakınlarında. Saklıkent gezisi sonrasında mutlaka buraya uğramanızı, bu mekana gitmeden Fethiye’den dönmemenizi tavsiye ederiz. Bu mekanı diğerlerinden ayıran belli başlı bazı özellikleri var. Özellikle ambiyansı ile dikkat çeken Saklıkent Paradise Park Restaurant’ta suyun üzerinde hazırlanmış alanlarda oturarak yemek yeniyor. Yani tamamen doğayla iç içe, mis gibi temiz hava, su ve kuş sesleri eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Eğer yolunuz bu mekana düşerse, bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Adres: Saklıkent Gökçesu, Seydikemer, Fethiye, Muğla

İletişim: 0532 606 17 55

2) Denizatı Restaurant & Bar

Sonsuz bir maviliğe bakarak kahvaltı etmek isteyenler burada mı? Ben hem yeşilin hem de mavinin tadını çıkarmak istiyorum diyorsanız tercihinizi Denizatı Restaurant & Bar’dan yana kullanabilirsiniz. Şık ve nezih ambiyansı ile her misafirinden tam not alan bu mekan zengin bir menüye sahip. Kaliteli hizmet, uygun fiyat, eşsiz manzara, lezzetli yemekler ve keyifli anlar için Denizatı Restaurant & Bar’a mutlaka uğramalısınız.

Adres: Babataşı, Cahit Gündüz Cd., Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 614 86 36

3) Mori Restaurant

Tam anlamıyla Ege ruhunu yansıtan bir mekan önerisi ile karşınızdayız! Beyaz ve mavinin muhteşem uyumuyla gözlere hitap eden bu mekan denize sıfır bir konuma sahip. Günün erken saatlerinde hafif bir esinti ve eşsiz deniz manzarası eşliğinde kahvaltı etmek isterseniz mutlaka Mori Restaurant’ı tercih etmelisiniz. Mekanın servis kalitesi oldukça iyi, tüm personel güzel yüzlü bir şekilde hizmet veriyor. Her personelin menüye hakim olduğunu söylemeliyiz. Ortam çok nezih, yemekler ise parmak ısırtan cinsten. Bu restoranı sadece kahvaltı saatinde değil, günün her öğününde hiç tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz.

Adres: Karagözler, Yacht Classic Hotel, 1. Karagözler Mah, Fevzi Çakmak Cd. No 24, Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 612 50 67

4) Senit Ekmek & Kahvaltı

Fethiye kahvaltı mekanları denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Senit Ekmek & Kahvaltı. Bu mekan Fethiye’nin en özel noktalarından Kayaköy’de hizmet veriyor. Senit Ekmek & Kahvaltı’nın gerçekten de bölgenin ruhuyla uyumlu olduğunu söylemeliyiz. Daha kapıdan içeriye girer girmez huzurlu ve dingin ortamı hissetmemek mümkün değil. Senit Ekmek, özellikle mevsime uygun yiyecekler sunuyor. Yeşillikler bahçeden toplanıyor. Kullandıkları reçel ve salça ev yapımı. Özetle; Senit Ekmek, bölgenin en iyi kahvaltı mekanlarından biri. Yolunuz Kayaköy’e düştüğünde kahvaltı için bu mekanla gönül rahatlığıyla iletişime geçebilirsiniz. Son söz olarak mekana 13 yaş altı çocukların kabul edilmediğini söylemeliyiz.

Adres: Fevzi Çakmak Caddesi Kayaköy Mahallesi, Kayaköy, Muğla

İletişim: 0554 514 05 22

5) Citrus Mediterranean Cuisine

Citrus Mediterranean Cuisine, sunduğu eşsiz manzara ile her misafirini kendine hayran bırakıyor. Sonsuz bir mavilik ve yat limanı manzarasıyla büyüleyen bu mekanın hizmet kalitesi de memnun edici. Fethiye’nin en şık mekanlarından biri olan Citrus Mediterranean Cuisine’e giderseniz, fotoğraf çektirmeyi sakın unutmayın. Çünkü manzarası gerçekten ölümsüzleştirilmeyi hak ediyor.

Adres: Karagözler, Abdi İpekçi Cd. No:25, Fethiye/Muğla

İletişim: 0252 612 65 75

6) LimonH2O Cafe Bistro

Lezzetli yemekler, hızlı ve güler yüzlü servis hizmeti için LimonH20 Cafe Bistro’yu gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aslında bu mekanda günün her öğününde harika yemekler çıkıyor. Bununla birlikte kahvaltısının bir başka olduğunu söylemeliyiz. Yolunuz Fethiye’ye düştüğünde çarşının içinde bulunan bu mekana mutlaka uğramalısınız.

Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd. No: 17/A Migros Yanı, Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 612 70 72

7) Köşe Kahve

Renkli tasarımıyla beğenilen bir atmosfere sahip olan Köşe Kahve’de önce kahvaltınızı yapıp sonra da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Özellikle iyi kavrulmuş kahveleri seviyorsanız, bu mekanın tam size göre olduğunu söylemeliyiz. İki katlı olan bu mekanın, ayrıca yeşil bir bahçesi var. Kahvaltınızı tercihinize göre içeride veya dışarıda yapabilirsiniz. Zengin bir menüye sahip olan bu mekanda vegan, vejeteryan ve glütensiz beslenenler için de seçenekler bulunuyor.

Adres: Kesikkapı, Kaya Cd. 118 sokak D:no 23, Fethiye, Muğla

İletişim: 0533 158 73 63

8) Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart

Bu kez sizi oldukça farklı ve hoş bir mekana davet ediyoruz. Fethiye Kargı Köyü’ndeki Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart, insanların çoğunlukla dinlenmek ve şehirden uzaklaşıp doğayla iç içe birkaç gün geçirmek için tercih ettikleri bir mekan. Adından da anlaşılacağı üzere burası hem müze hem de apart olarak hizmet veriyor. Fakat burada konaklamasanız bile restoran hizmetinden yararlanabilirsiniz. Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart’ın serpme kahvaltısı önce gözü sonra karnı doyuran cinsten! Mekanın menüsü oldukça zengin, fiyatları ise çok ekonomik. Yolunuz Fethiye taraflarına düşerse Kargı Köyü’ne ve Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart’a mutlaka uğramalısınız.

9) Bülent’in Yeri

Tadı damakta kalan serpme kahvaltı deneyimi için Kayaköy’deki Bülent’in Yeri’ni öneririz. Sac böreği, gözleme ve köy kahvaltısı hizmeti sunan bu mekan, ağırladığı tüm misafirlerden tam not alıyor. Özellikle gözleme seviyorsanız, bu mekana mutlaka uğramalısınız. Çünkü gözlemeleri bir harika! Bizim favorimiz kıymalı ve kaşarlı olanı…

Adres: Kayaköy, Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 618 00 77

,

10) Önallar Köy Sofrası

Fethiye kahvaltı salonu olarak önerdiğimiz bir diğer yer ise Önallar Köy Sofrası. Bu mekanda kahvaltının yanı sıra birbirinden lezzetli gözleme çeşitleri de bulunuyor. Bahçeden sofraya felsefesiyle hizmet veren bu mekanın köy kahvaltısı mideden önce göze hitap ediyor. Ne demek istiyoruz? Zengin bir menüye sahip olan bu mekanda kahvaltı masaları resmen donatılıyor. Üstelik porsiyonları da oldukça doyurucu. Fiyatlar ise bunun aksine, birçok mekana kıyasla çok daha ekonomik. Daha ne olsun, öyle değil mi?

Adres: Babataşı, Vergi Dairesi Karşısı, Muammer Aksoy Blv., Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 612 23 53

11) İncir

Fethiye kahvaltıcılar listemizi İncir ile sonlandırıyoruz. İsmini Kayaköy’ün meşhur incirlerinden alan bu mekan geleneksel tarifleri yerel lezzetler ile hazırlayıp sunuyor. Zengin bir menüyle hizmet veren İncir’in menüsünde vegan, vejetaryen ve glütensiz alternatifler de yer alıyor. Doğa ile iç içe olan bu mekanda sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar geçirebilirsiniz. Ağızlara layık bir kahvaltı, huzurlu ve keyifli anlar için İncir’e bir şans vermenizi öneririz.

Adres: Kayaköy Mh. Gemiler Cd. No: 14 Gemiler Yolu üzerinde, Kayaköy mezarlığı karşısı, Kayaköy, Muğla

İletişim: 0252 618 02 59