Bundan ötürü de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilk tercih ettiği tatil seçeneklerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Unutulmaz bir tatil yapmak, dinlenmek isteyen kişilerin de beklentilerine uyum sağlamaktadır. Fethiye Ölüdeniz tatile çıkmak isteyen pek çok kişi de yapılabilecek aktivitelerin neler olduğunu araştırmaktadır. Detay vermek gerekirse;

Kordon’da gezintiye çıkabilirsiniz

Belcekız Plajında uzanan, güzellikleriyle ün kazanan Kordon boyunda gezebilirsiniz. Burada kafe ve restoranlara girebilir, sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yapacağınız sohbetleri içecekleriniz, unutulmaz manzaralarınızla devam ettirebilirsiniz. Tüm bu seçeneklere ek olarak Kordon içerisinde tekne turu, yamaç paraşütü gibi aktivitelerin olduğunu da görebilirsiniz. Eğlenceli zaman geçirebileceğiniz, yeni deneyimler yaşayabileceğiniz aktiviteler için birçok merkez ve stant olduğunu da unutmamalısınız.

Likya Yolu’nu Yürüyebilirsiniz

Fethiye ve Antalya’nın arasında kalan ortalama beş yüz kilometrelik bir yürüyüş alanı bulunmaktadır. Doğayla iç içe olacağınız bir yürüyüşe çıkmak isteyebilirsiniz. Böylece daha önceki yürüyüşlerinizden çok daha farklı, benzersiz manzaraların, doğal güzelliklerin size eşlik ettiği bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bu sırada yanınıza spor ayakkabı ve su almayı da unutmamanız sizin faydanıza olacaktır.

Yamaç Paraşütü Yapabilirsiniz

Yalnızca ülkemizin değil dünyanın da en iyi yamaç paraşütü bölgelerinden birisi Babadağ olarak bilinmektedir. Burada yamaç paraşütü yaptığınız zaman tüm Ölüdeniz manzarasını kuşbakışı olacak şekilde seyredebilirsiniz. Hayatınız boyunca keyifle hatırlayacağınız, benzersiz fotoğraflar çekineceğiniz bu etkinliği farklı sezonlarda da deneyimleyebilirsiniz.

Mavi Mağarayı Görebilirsiniz

Fethiye Ölüdeniz sınırlarında tekne turları yapan gemilerde Mavi Mağara ve masmavi suların eşsiz manzarasıyla karşılaşabilirsiniz. Ancak Mavi Mağaranın yalnızca tek bir girişi bulunmaktadır. Giriş kısmına gitmek için tekneden atmak ve bu kısma yüzerek ulaşmak gerekmektedir.

Tekne Turlarına Katılabilirsiniz

Ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri olan Ölüdeniz’de yapılması gerekenler arasında tekne turu yer almaktadır. Fethiye Ölüdeniz'de ne yapılır istinaden, çevresinde yer almakta olan Kabak Koyu, Kelebek Vadisi gibi doğal güzellikleri tekne turuyla keşfedebilirsiniz. Tekne turlarına belirli bir ödeme yaparak katılabilir, gün boyunca daha önce hiç görmediğiniz doğal güzelliklere seyirci olabilirsiniz.

Deniz Bisikletine Binebilirsiniz

Doğal güzellikleri, tarihi değerleri görebileceğiniz Ölüdeniz, deniz bisikletine binmek için de en ideal yerlerden birisidir. Sularının sakin olması sayesinde kendi başınıza rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Aynı zamanda sevgilinizle romantik bir tur atmak, hayranlık uyandıran fotoğraflar çekmek istediğiniz zaman seçimlerinizi bu yönde kullanabilirsiniz.

Gece Hayatına Katılabilirsiniz

Ölüdeniz’de tatilinizi çok daha eğlenceli bir hale getirmek için müzik, eğlence ve gece hayatı aktivitelerine katılabilirsiniz. Renkli mekânlarda müzik eşliğinde doyasıya eğlenebilirsiniz. Sevdiklerinizle dilediğiniz kadar dans edebilir, tatil gecelerinizi istediğiniz gibi geçirebilirsiniz. Ülkemizin en güzel rotalarından biri olan Ölüdeniz, yılın her mevsimi katılım sağlayabileceğiniz aktiviteler barındırmaktadır. Sizler de kendine hayran bırakan doğasını, atmosferini deneyimleyebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi