Spor

Fenerbahçe - Lille maçı: Muhtemel 11'ler

İlk maçında deplasmanda Lille'e 2-1 mağlup olan sarı-lacivertli temsilcimiz, galibiyet için kritik rövanş maçına çıkacak.

Abone Ol

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Fransa'nın Lille ekibini ağırlayacak.

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek. Sanchez'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Inigo Prieto ile Juan Lopez Mir yapacak. Maçta dördüncü hakemlik görevini ise Guillermo Cuadra üstlenecek.

İlk maçta rakibine deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, taraftarı önünde kendisini play-off turuna taşıyacak skoru almaya çalışacak.

Tur için ihtimaller

Fenerbahçe, Lille karşısında 2 ve daha farklı her türlü galibiyette adını bir üst tura yazdıracak.

Lille'in galibiyeti ve beraberliğin Fransız ekibini play-off'a taşıyacağı eşleşmede, 1 farklı Fenerbahçe galibiyeti halinde ise maç uzayacak.

15'er dakikalık 2 uzatma devresinde skorun değişmemesi durumunda ise turu geçen ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

Slavia Prag-Union Saint-Gilloise galibiyle oynayacak

Fenerbahçe, Lille'i geçmesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler, ilk maçı 20 ya da 21 Ağustos'ta, rövanşı ise 27-28 Ağustos tarihlerinde yapacak.

Fenerbahçe, bu rakibini de geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalacak.

Sarı-lacivertliler, Lille'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 38. sınav

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonunun elemelerinde 38. maçını oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerindeki 37 karşılaşmada 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 yenilgi yaşayan sarı-lacivertli ekip, 55 gol attı, kalesinde 45 gole engel olamadı.


Muhtemel 11'ler


Fenerbahçe'de Fred dışında eksik bulunmazken, Fransız ekibinde Bentaleb ve Umtiti sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Saint-Maximin, Dzeko

Lille: Chevalier, Santos, Ribeiro, Diakite, Gudmundsson, Benjamin Andre, Gomes, Zhegrova, Haraldsson, Cabella, David


Maç önü istatistikleri


- Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları tarihinde temsilcilerine en fazla mağlup olduğu ülke Fransa (12). Fransız rakipleriyle oynadığı yedi Şampiyonlar Ligi maçının altısını kaybeden sarı-lacivertliler, tek galibiyetini Temmuz 2016'da konuk ettiği Monaco'yu 2-1 mağlup ederek aldı.

- Bugüne kadar Türk takımlarıyla oynadığı beş Avrupa kupası maçının hiçbirini kaybetmeyen Lille (2G 3B), iki dış saha karşılaşmasından da beraberlikle döndü (1-1 vs Trabzonspor & 1-1 vs Fenerbahçe).

- Avrupa kupaları tarihinde ilk maçını kaybettiği 33 çift ayaklı eleme turunun sadece birinde yoluna devam edebilen Fenerbahçe, bunu 1998/99 UEFA Kupası ön eleme aşamasında Göteborg'a karşı başardı.

- Lille, Avrupa kupaları tarihinde ön eleme aşamalarında ilk maçını kazandığı altı çift ayaklı eşleşmede de yoluna devam etti.

- Bu turun ilk maçında Lille'e 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'nin, iki mağlubiyetle elendiği son Şampiyonlar Ligi ön eleme eşleşmesi 2013/14 sezonunda Arsenal karşısındaydı.

- Avrupa kupalarında oynadığı son 13 maçın sadece birini kaybeden Lille (8G 4B), tek mağlubiyetini geçen sezon Konferans Ligi çeyrek finalinde konuk olduğu Aston Villa'dan aldı.

- Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı üç ön eleme maçında da topa rakibinden daha az sahip oldu (%45 vs Lugano, %46 vs Lugano ve %43 vs Lille) ve rakiplerinden daha düşük pas yüzdesinde kaldı.

- İlk Avrupa kupası maçına çıktığı 2017/18'den bu yana bu turnuvalarda Türk takımları adına en fazla gol atan oyuncu İrfan Can Kahveci (15). Gollerinin 10'unu Fenerbahçe adına kaydeden İrfan Can, sarı-lacivertli ekibin tarihinde Alex (15) ve Tuncay Şanlı'nın (12) ardından bu sayıya ulaşan üçüncü isim oldu.

- Avrupa kupalarında çıktığı son beş maçta üç gol atan Edon Zhegrova, bu eşleşmenin ilk maçında Lille'in galibiyet golünü kaydeden isimdi. Lille tarihinde çift ayaklı eleme turlarının her iki maçında da fileleri havalandıran son isim, 2009/10 Avrupa Ligi ön eleme aşamasında Stephane Dumont'du (vs Genk).

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Avrupa kupaları kariyerinde çıktığı sekizinci ön eleme maçındaki ilk yenilgisini bu eşleşmenin ilk ayağında Lille'e 2-1 mağlup olarak aldı (7G).