UEFA Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme turunda İsviçre ekibi Lugano’yu ilk maçta 4-3, ikinci maçta ise 2-1 yenerek adını üst tura yazdıran Fenerbahçe, 3. Ön Eleme turunda Fransız Lille ile eşleşti. Sarı-lacivertli takım şanssız şekilde kalesinde gördüğü 2 gol sonucu ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybetti. Jose Mourinho ve öğrencileri taraftarının da desteğiyle Kadıköy’de rakibini 2 farklı yenerek turu geçmek istiyor.

FENERBAHÇE LILLE MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu rövanş maçında Fransız ekibi Lille ile karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe – Lille maçı 13 Ağustos Salı günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanıyor.

Fenerbahçe – Lille maçı 20.00’da başladı. Fenerbahçe – Lille maçında İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Jose Maria Sanchez düdük çalıyor. Sanchez'in yardımcılıklarını Inigo Prieto ile Juan Lopez Mir yapıyor. Maçın dördüncü hakemi ise Guillermo Cuadra Video Yardımcı Hakemi (VAR) olarak İspanyol Juan Martinez Munuera, AVAR'da ise Raul Cabanero görev alıyor.

Fenerbahçe – Lille maçı EXXEN platformu içindeki kanaldan şifreli olarak yayınlanıyor. Fenerbahçe – Lille şifresiz canlı nasıl izlenir? araştırması yapılıyor. Fenerbahçe – Lille maçını EXXEN üyeliği alarak canlı izleyebilirsiniz.

FENERBAHÇE LILLE MAÇINI ŞİFRESİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE – LILLE MAÇI İLK 11’İ

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko.

Lille: Chevalier, Alexsandro, Gudmundsson, Haraldsson, Gomes, David, Cabella, Meunier, Diakité, André, Tiago Santos

FENERBAHÇE, LILLE KARŞISINDA TURU NASIL GEÇER?

Fenerbahçe, Lille karşısında 2 ve daha farklı her türlü galibiyette adını bir üst tura yazdıracak.

Lille'in galibiyeti ve beraberliğin Fransız ekibini play-off'a taşıyacağı eşleşmede, 1 farklı Fenerbahçe galibiyeti halinde ise maç uzayacak.

15'er dakikalık 2 uzatma devresinde skorun değişmemesi durumunda ise turu geçen ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Fenerbahçe, Lille'i geçmesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler, ilk maçı 20 ya da 21 Ağustos'ta, rövanşı ise 27-28 Ağustos tarihlerinde yapacak. Fenerbahçe, bu rakibini de geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalacak.

Sarı-lacivertliler, Lille'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEKİ 274.MAÇI

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında Fransa'nın Lille takımını ağırlayan Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 274. karşılaşmasına çıkıyor.

Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynadığı 273 müsabakada 109'ar galibiyet ve mağlubiyet yaşarken, 55 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip fileleri 373 kez havalandırırken, kalesinde 390 gol gördü.

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ ELEMLERİNDEKİ 38.MAÇI

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 37 kez eleme maçına çıktı. Kanarya, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet alırken, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçte rakip filelere 55 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde de 45 gole engel olamadı.

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ MACERASI

Fenerbahçe, elemelerde daha önce 8 kez "Devler Ligi" hedefinden uzak kaldı.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı kupasında ilk kez 2002-2003 sezonunda eleme oynayan sarı-lacivertiler, Hollanda'nın Feyenoord takımını geçmeyi başaramadı. Sarı-lacivertliler 3. eleme turunda rakibine deplasmanda 1-0, evinde 2-0 ile boyun eğdi.

Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda bu kulvarda 2. eleme turunda Faroe Adaları'ndan Torshavn ekibini sahasında 4-0, deplasmanda ise 5-0'lık skorlarla geçerken, 3. eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla eşleşti.

Sarı-lacivertliler, deplasmanda 3-1 yenildiği rakibiyle sahasında 2-2 berabere kaldı ve turu Ukrayna ekibine kaptırdı.

Şampiyon tamamladığı 2010-2011 sezonuna kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, 3. eleme turunda İsviçre'nin Young Boys takımını geçmeyi başaramadı.

Sarı-lacivertli ekip, ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı eşleşmede evinde ikinci maçı 1-0 kaybederek Şampiyonlar Ligi şansını kaybetti.

"Devler Ligi"ne 2012-2013 sezonunda 3. eleme turundan katılan Fenerbahçe, Romanya'nın Vaslui ekibini eleyerek play-off'a yükseldi. Bu turda ise Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, deplasmanda 2-1 yenildiği rakibiyle evinde 1-1 berabere kalarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldı.

2013-2014 sezonunda da Şampiyonlar Ligi elemelerine 3. turdan dahil olan Fenerbahçe, Avusturya'nın Salzburg takımını eleyerek play-off etabına adını yazdırdı. Bu turda İngiltere'nin Arsenal takımıyla eşleşen Fenerbahçe, evinde 3-0, deplasmanda ise 2-0'lık skorlarla rakibine mağlup oldu.

Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla 3. eleme turunda eşleşirken, evinde 0-0 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 3-0 yenilerek elendi.

Sarı-lacivertli ekip, 2018-2019 sezonunda 3. eleme turunda Portekiz'in Benfica ekibiyle eşleşti. Deplasmanda 1-0 yenildiği rakibiyle evinde 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

Son olarak 2022-2023 sezonunda teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde 2. eleme turunda eşleştiği Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, evinde ise rakibine 2-1 mağlup olarak Avrupa'nın en büyük organizasyonuna 8. kez elemelerden katılamadı.

FENERBAHÇE İKİ KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİDEMEDİ

Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyon olduğu 2 sezonun ardından Şampiyonlar Ligi'ne UEFA kararıyla katılım sağlayamadı.

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde etmesine rağmen "şike soruşturması" sebebiyle Avrupa'ya gönderilmedi.

Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun başında play-off turunda elenmesinin hemen ardından UEFA'dan "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezası aldı. Sarı-lacivertli ekip, bu ceza sebebiyle söz konusu sezonda Süper Lig şampiyonu olsa da 2014-2015'te Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı.

FENERBAHÇE 6 KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE 6 KEZ MÜCADELE ETTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında grup aşamasında ter döktü.

Fenerbahçe, daha önce 6 kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda çıktığı 40 maçta 11 galibiyet elde etti.

Avrupa'nın bir numaralı kupasına katıldığı sezonlarda sahadan 6 kez beraberlikle ayrılan sarı-lacivertli takım, 23 maçta ise yenilgiden kurtulamadı.

FENERBAHÇE’NİN EN BÜYÜK BAŞARISI ÇEYREK FİNAL

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak elde etti.

Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen Fenerbahçe, aynı zamanda Avrupa kupaları tarihinde en başarılı sezonlarından birisini yaşadı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu sezonda İngiltere'nin Chelsea takımına elenerek yarı finalin kapısından döndü.

Kaynak: Haber Merkezi