Erzurum Valiliği, KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamında 3. Jüri Toplantısı’nı düzenledi. Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, genç girişimcilerin yenilikçi iş fikirleri masaya yatırıldı. Toplantının temel amacı, başarılı projeleri KOSGEB desteğiyle hayata geçirerek Erzurum’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve bölgesel kalkınmayı hızlandırmak.

Toplantıda, 11 farklı proje detaylı bir şekilde değerlendirildi. Vali Mustafa Çiftçi, her bir projenin özgün ve değerli fikirler içerdiğini vurgulayarak, genç girişimcilerin sunduğu vizyoner çözümlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiftçi, “KOSGEB’in sağladığı destek, bu projelerin hayata geçirilmesinde kritik bir rol oynuyor. Girişimcilerimizi sadece fikir aşamasında değil, büyüme ve sürdürülebilirlik süreçlerinde de desteklemeye devam edeceğiz. Bu başarılar, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak” dedi.

Etkinliğe, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, KOSGEB Erzurum İl Müdürü Lütfullah Aktaş, KOSGEB KOBİ Rehberlik ve Danışmanlık Müdürü Arif Torun, Erzurum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ender Cihantimur ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven gibi önemli isimler katıldı. Toplantıda ele alınan projelerin, yeni iş sahaları yaratarak Erzurum’un girişimcilik potansiyelini daha da artırması hedefleniyor.

120323767651283

Erzurum’un ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlaması beklenen bu girişimcilik hamlesi, gençlerin yenilikçi fikirlerini iş dünyasına taşıma fırsatı bulduğu bir platform olarak dikkat çekiyor. KOSGEB’in sunduğu desteklerle hayata geçirilecek projeler, bölgenin kalkınma dinamiklerini güçlendirecek gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi