Erzurum Valisi ile Atatürk Üniversitesi arasında, AB projeleri ve yerel projeler çerçevesinde stratejik iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolle, iki kurum arasında yerel, ulusal ve uluslararası hibe destek projelerinde bilgi, tecrübe ve kaynakların etkin bir şekilde paylaşılması hedefleniyor.
Bu iş birliği sayesinde, projelerin hazırlanmasından tanıtımına kadar her aşamasında yüksek verimlilik ve başarı sağlanması amaçlanıyor. Erzurum'un kalkınmasına önemli katkılar sunması beklenen protokol, teknoloji ve inovasyon, turizm, tarım, kırsal kalkınma, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, istihdam, girişimcilik, çevre ve enerji gibi birçok farklı alanda ilimize katkı sunacak.
Protokolün önemli bir diğer yönü ise desteklenen projelerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve yaygınlaştırılması. Akademik ve pratik bilgi birikiminin entegrasyonu ile projelerin her aşamasında yüksek kaliteli sonuçlar elde edilmesi hedefleniyor.
Valilik ve üniversite arasındaki bu iş birliği, Erzurum’un kalkınmasına katkı sağlarken, aynı zamanda şehrin ulusal ve uluslararası düzeydeki görünürlüğünü artırmayı da amaçlıyor.