Bölgesel

Erzurum, 2025 EIT Turizm Başkenti Olarak Belirlendi

Erzurum, Türkiye'nin turizm potansiyelini zenginleştirmeye yönelik önemli bir adım attı.

Abone Ol

Turizm Geliştirme Ajansı'nın İl Tanıtım ve Geliştirme Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Mustafa Çiftçi'nin başkanlığında gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla yapılan toplantıda, Erzurum'un 2025 yılı EIT Turizm Başkenti seçilmesine yönelik planlar ele alındı.

Toplantıda, 2023-2024 kış sezonunun genel bir değerlendirmesi yapıldı ve 2024 yılı yaz mevsimi faaliyet planı ile turizme yönelik proje destek talepleri uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde sunuldu. Kültür turizminden, inanç turizmine, kış turizminden, sağlık ve bilim turizmine kadar birçok alanda planlanan faaliyetler alt komisyonlar tarafından sunuldu ve kurul tarafından değerlendirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, TGA yönetici ve yetkilileri ile paydaş kurum ve kuruluş temsilcileri de toplantıya katılan isimler arasındaydı.