Erzincan Çöpler Altın Madeni, Türkiye'nin önemli madenlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu madenin sahibi ve işletmecisi konusunda merak edilen detayları araştırdık. Peki, Erzincan çöpler altın madeni kimin? İşte, Erzincan Çöpler Altın Madeni'nin sahibi ve daha fazlası hakkında bilmeniz gerekenler...

Erzincan çöpler altın madeni kimin?

Türkiye'nin doğal zenginlikleri arasında yer alan altın madenleri, ülke genelinde ekonomik kalkınmaya önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu madenlerden biri de Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Ağıl, Dilli, Harmankaya ve Çanakçı köylerinde bulunan Çöpler Madenidir. 1999 yılında keşfedilen bu maden, 2010 yılında ilk altın üretimine başlamış ve bugüne kadar yaklaşık 2 Moz (Milyon ons) altın üretimi gerçekleştirmiştir. Çöpler Madeninin sahibi olan Anagold, Alacer Gold ile Lidya Madencilik'in ortak girişimi olarak hayata geçmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda Kanadalı altın madeni şirketi Alacer Gold ve Türk madencilik devi Lidya Madencilik'in ortaklığı ile kurulan Anagold Madencilik, Erzincan'daki altın potansiyelini değerlendirmek amacıyla bölgede faaliyetlere başlamıştır. Anagold'un kuruluşu, bu iki güçlü şirketin bir araya gelerek, Çöpler Madeni'nde altın arama ve üretim faaliyetlerini sürdürmek üzere 80/20 oranında bir iştirak şirketi kurmalarıyla gerçekleşmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ