Siyaset

Erdoğan’dan enflasyon mesajı: Hedefimiz kalıcı düşüş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da DEİK Genel Kurulu’nda enflasyon mesajı verdi. "Önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek. Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'ne katıldı. Burada enflasyona ilişkin mesajlar veren Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini vurgulayarak “Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz” dedi.

“Kararlıyız, sabırlıyız..”

Enflasyonla mücadelede kararlı ve sabırlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, şu mesajları verdi;

“Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını artırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Aylık enflasyon hedeflerimiz doğrultusunda yavaşlamaya devam ediyor. Yıllık bazda ise enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz. Böylece yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz. Piyasa beklentileri de bizim öngörülerimizi güçlü bir şekilde destekliyor. Maliye politikası üzerinden ilave enflasyon baskısına izin vermeyeceğiz.”

“Gereksiz tartışmalara girmeyeceğiz”

Türkiye ekonomisinde rakamların iyileşmeye başladığını, Türk lirası varlıklara ilginin artığını da belirtti Erdoğan... “Enerjide Karadeniz ve Gabar'daki keşiflerimizle kabuğumuzu kırmaya başladık. Sanayide çarklar sorunsuz bir şekilde dönmeye devam ediyor. Savunma sanayiinde, bilişimde, inovasyonda gerçekten güzel gelişmeler yaşanıyor. Turizmcilerimiz yeni rekorlar kırmak için tüm hazırlıklarını yapıyor. Jeopolitik risklerin azalmasıyla birlikte önümüzü daha net görebileceğiz. 2028 yılına kadar olan 4 yıllık seçimsiz dönemi ülkemizi gereksiz tartışmaların içine sokmadan en verimli şekilde değerlendireceğiz. Şuna yürekten inanıyorum, Allah'ın izniyle biraz sabır, gayret ve dirayetle çok daha güzel neticeler alacağız” dedi.