Genel

Ege Bölgesinin Gezilecek Yerleri!

Kusursuz heykeltıraş doğanın nakış gibi işlediği Ege kıyılarında bulunan girintiler ve çıkıntıların arasında gizlenmiş birçok cennetin olduğunu hepimiz biliriz ve buraları keşfetmek her zaman bizlere heyecan katmıştır. Egenin bir tatil cenneti olduğunu, Bodrum'dan Ayvalık'a hemen her yeri hakkında bilgi sahibi olmuşuzdur. Peki, Egenin bilinmeyen doğal güzelliklerini, küçük tatil kasabalarını keşfetmek ister misiniz?

Abone Ol

Ege doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginleriyle de hem ülkemizin önemli bir turizm merkezi, hem de dünya çağında araştırmacıların ilgi odağı yer. Ege kıyılarında bulunan küçük balıkçı kasabaları bugün olduğu kadar geçmişte de çok önemli yerleşim alanları arasındaydı. Zaman zaman saldırılara maruz kaldılar, zaman zaman yakılıp yıkıldılar ama Ege’nin sevimli sahil kasabaları şimdi her geçen gün hızla gelişen Türk turizminin gözbebeği yerler arasında.

Nakış gibi işlenmiş kıyı şeridinde bulunan onlarca koy ve kasaba tarih ile birlikte muhteşem doğal güzellikleri birlikte sunuyor. Kıyıya yakın adalar, yeşil ile mavinin uyumu tarihi kalıntıları ile bir bütün olan Ege kıyıları zaman zaman nefes kesen manzaralar sunuyor. Güneyden kuzeye gittikçe denizin serinlediğini, tuz oranın azaldığını görürsünüz.

Ege’nin en büyük ile hiç şüphe yok ki İzmir, en çok bilindik turizm merkezlerinin başındaysa Bodrum gelmektedir.

Balık her zaman muhteşem bir yemek olur çıkar karşımıza ama Ege’de balık yemeyen herhalde ben balık yedim dememeli. Ege’nin çok farklı otlarından hazırlanmış salatası ile balık akşam yemeklerine farklı bir lezzet olacaktır. Ege’de rakı ve balık bir kültürdür. En küçük sahil kasabasında dahi bu kültür değişmez. Ülkemizin birçok yerinde baba ile oğlun karşılıklı rakı balık keyfi yapması normal karşılanmazken Ege’de bu çok normal bir durumdur.

"Ege" hakkında bu kadar konuştuktan sonra “Ege Bölgesinin Gezilecek Yerleri”ni yakından tanımak ister misiniz? Eğer sizde benim kadar heyecanla bekliyorsanız Ege Bölgesinin Gezilecek Yerleri bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.