1. Kocayayla

Kocayayla Bursa 7174

Düzce Kocayayla, Türkiye’nin en güzel yaylalarından ve keşfedilmeyi bekleyen alanlardan biri. Burası, doğa severler için harika bir kaçış noktası. Kocayayla, Düzce’nin merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alıyor ve yemyeşil doğası ile size kucak açıyor. 1450 metre yükseklikte yer alan yayla, ormanlarla çevrili geniş bir alana sahip. Burada temiz havanın, yeşilin tadını çıkarabilir, yayla turizminin keyfine varabilirsiniz. Kocayayla’ya gittiğinizde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Yaylada, piknik, yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, kamp kurabilir veya at binmeyi deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca, yaylanın yakınında bulunan Aktaş Şelalesini, Samandere Şelalesini ve Gölyaka Kaplıcalarını ziyaret edebilirsiniz. Kocayayla’da zaman zaman yapılan etkinliklere de katılma şansına sahip olabilirsiniz.

Özellikle arazi araçları ile yapılan off-road yarışları ile sınırları zorlayabilirsiniz.

Konum Linki

2. Topuk Yaylası ve Göleti

Topuk Yaylasi Ve Goleti 53422

Kaynaşlı ilçesine bağlı Bıçkıyanı köyünde bulunan doğal bir güzellik olan Topuk Yaylası ve Göleti, 1280 metre yükseklikte yer alıyor. Özellikle sonbaharın renk cümbüşüne bürünen sarıçam, köknar, kayın ve gürgen ağaçlarıyla çevrili bir gölet ile harika görüntüler ortaya koyan Topuk Yaylası, yılın özellikle kış aylarında görülmeye değer anlarını oluşturuyor. Yayladaki gölet, dağdan çıkan kaynak sularıyla besleniyor ve içinde aynalı sazan, kadıncık ve Hollanda sarısı gibi balık türleri yaşıyor. Gölette olta balıkçılığı yapabilir, göl kenarında çadır kurabilir, doğa yürüyüşü, bisiklet, foto safari gibi aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz. Eskiköy mahallesi üzerinden Bolu dağı eteklerini dolaşarak yaylaya ulaşırsanız biraz daha uzun ama manzarası daha güzel bir yolculuk yapabilirsiniz. Topuk Yaylası ve Gölü, yılın her mevsiminde ayrı güzellikler sunan ve görenleri kendisine hayran bırakan bir yer. Düzce’de gezilecek yerler listenize bu eşsiz güzelliği mutlaka eklemelisiniz.

Konum Linki

3. Pürenli Yaylası

Purenli Yaylasi Kamp Alani 50190

Mudurnu ve Düzce kesişimindeki Pürenli Yaylası, Gölyaka ilçesinde yer alıyor ve Düzce merkeze uzaklığı. 1400 rakımlı bir yayla olan Pürenli yakınlarında Efteni Gölü ve Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı bulunuyor. Küçük bir göleti bulunan yaylanın girişindeki renkli çiçekler ve çam ağaçları size merhaba diyor. Yaylanın ismi bölgede sık bulunan ve süpürge yapımında kullanılan püren bitkisinden alıyor. Birçok aktivite yapabileceğiniz Pürenli Yaylası’nda çadır kampı, doğa yürüyüşü, fotoğraf çekimi, piknik, balık tutma, bisiklet sürme, at binme gibi aktivitelerle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Turistler buraya zaman zaman vahşi yaşamı gözlemlemek için de gelebiliyor. Özellikle geyik, yaban domuzu, ayı, karaca ve tilki gibi hayvanların yaşamını burada gözlemleyebilirsiniz.

Yaz aylarında dahi serin bir havası olan Pürenli Yaylası, yazın boğucu sıcağını atlatmak için gelinebilecek noktalar arasında bulunuyor. Kış aylarında ise, kartpostallardan fırlamış görüntüsü ile doğanın tadını çıkartma imkanı sunuyor. Yayla, Abant Milli Parkı, Odayeri Yaylası, Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı ve Kardüz Yaylasına ulaşım imkanı da sağlaması ile öne çıkıyor.

Konum Linki

4. Efteni Gölü

Efteni Golu 53423

Efteni Gölü, Gölyaka ilçesinde bulunan tektonik oluşumla meydana gelmiş bir göl. Tatlı su kaynakları ile beslenen göl aynı zamanda göçmen kuşların konakladığı bir yaban hayatı geliştirme sahası olarak koruma altına alınmış olması da birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu anlamda Efteni Gölü, hem doğa severler hem de fotoğraf tutkunları için eşsiz bir güzellik sunuyor. Gölün kıyısında yer alan seyir terasından veya olta balıkçılığı iskelesinden göl manzarasının keyfini çıkartan ziyaretçiler, nesli tükenmekte olan kuğu, turna, mezgeldek, toy, sibirya kazı gibi hayvanları görebilirler. Ancak bu hayvanlar çok yılın belirli dönemlerinde görülüyor. Buna karşın leylekler, yaban ördekleri, tepeli beyaz balıkçıllar, angıt, sakarmeke ve kuğular ise hemen her zaman görülebilen hayvanlar arasında bulunuyor. Gölün güney kıyısında 43 derece sıcaklığında çıkan kaplıca suyu burayı değerli kılıyor. Bu suyun bazı eklem ve deri rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülüyor.

Adını Eftelya isimli Bizans Prensesinden alan gölün bir de efsanesi bulunuyor. Bizanslı savaşçılarla birlikte dönen Eftelya’nın yaralarını bu gölün suları ile yıkadığı ve hemen iyileştiği rivayet ediliyor. Eftelya ertesi gün gölün karşısında Osmanlı genci görür ve ona aşık olur. İmkansız bir sevdaya dönüşen bu aşk neticesinde Eftelya, bu gölün kıyısında ölür ve buraya ismini verir. Efteni Gölü, Düzce’nin cennet köşeleri arasında bulunuyor ve keşfedilmeyi bekliyor.

Konum Linki

5. Prusias Ad Hypium Antik Kenti

Efteni Golu 53423

Düzce tarihi ve kültürel bir zenginliklerinden birisi olan Prusias Ad Hypium Antik Kenti, il merkezinde yer alıyor. Antik çağ tarihçilerine göre milattan önce 1200 ila 700’lü yıllar arasında Trakya halklarının yurdu olarak bilinen bu yerin ilk olarak Kieros ismi ile kurulduğu düşünülüyor. Daha sonra 183 yılında Bitinya Kralı I. Prusias tarafından ele geçirilen kent onun ismi ile anılmaya başladı ve o dönemden günümüze kadar gelmeyi başardı. Bugünlerde arkeolojik çalışmaların devam ettiği Prusias Ad Hypium Antik Kentini ziyaret ederek o günlerde yaşanan ortama şahit olabilirsiniz. Kentin en dikkat çekici alanları arasında agora, hamam, tiyatro gibi gündelik hayatın içerisinde kullanılan yerler bulunuyor.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunduğu için Düzce gezilerinin vazgeçilmez rotalarından birisi haline geldi. Hemen her mevsim gezilebilen bu antik kent, bölgenin kültürel geçmişi hakkında da bilgi sahibi olmanızı sağlıyor. Düzce gezilerinizin başlangıç rotalarından birisini oluşturabilecek olan Prusias Ad Hypium Antik Kenti, ücretsiz olarak gezilebilir.

Konum Linki

6. Ceneviz Kalesi ve PlajıCeneviz Kalesi 52071-1

Akçakoca ilçesinde bulunan Ceneviz Kalesi ve Plajı, tarih ve doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir yer. 2013 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine dahil edilen kale, sahilin hemen üzerinde yer alıyor ve denize hakim bir noktada konumlanıyor. Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinden günümüze kadar gelen Ceneviz Kalesi, Akdeniz, Karadeniz, Atlantik Okyanusu ve Kuzey Avrupa’da ticaret kolonileri kuran Cenevizlilerden kalan ve Akçakoca’nın simgesi haline gelen bir yapı olması ile öne çıkıyor. Kalenin inşasında kullanılan tuğla ve harç, farklı yerlerde yapılan Ceneviz kaleleri ile örtüşüyor. Bu açıdan aynı anlayış ile kalenin yapıldığını söyleyebiliriz.

Kalenin hemen aşağısında yer alan plaj ise mavi bayraklı olması ile öne çıkıyor. Kıyıda yer alan ve sahil şeridi boyunca devam eden mağaralara gelen fok balıkları nedeniyle buralara fok kayalıkları ismi de veriliyor. Karadeniz’in en güzel sularının bulunduğu bu plajda tüm gün güneşlenebilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ceneviz Kalesi ve Plajı, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle sizi büyüleyecek bir yer. Bu eşsiz manzarayı kaçırmayın ve Akçakoca’ya yolunuz düştüğünde mutlaka uğrayın.

Konum Linki

7. Balıklı YaylasıBalikli Yaylasi Kamp Alani 50195

Düzce’nin doğal güzellikleri arasında yer alan Balıklı Yaylası, Elmacık Dağları üzerinde, Gölormanı Köyü sınırları içinde bulunuyor. Düzce’ye 36 kilometre uzaklıkta olan yayla, 1400 metre yükseklikte ve 46 hektarlık bir alana sahip. Yaylanın çevresi çam, gürgen ve kayın ormanlarıyla kaplı, ortasından da berrak bir su kaynağı akıyor. Balıklı Yaylası, doğa severler için harika bir seçenek. Yaylada çadır kurabilir, doğa yürüyüşü yapabilir, fotoğraf çekebilir, piknik yapabilir, temiz havanın ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Yaylaya ulaşım için kullandığınız yol boyunca muhteşem manzaralarla karşılaşabilir, yaylanın doğal güzelliğine hayran kalabilirsiniz. Balıklı Yaylası, Düzce’nin en güzel yaylalarından biri olarak biliniyor. Yaylada zaman zaman yayla şenlikleri düzenleniyor. Bu şenliklerde yöresel yemekler, oyunlar, müzikler ve eğlenceler sunuluyor. Yayla şenliklerine katılarak hem kültürel bir deneyim yaşayabilir hem de yerel halkla tanışabilirsiniz.

Balıklı Yaylası, hem yaz hem de kış mevsiminde ziyaret edilebilecek bir yer. Kışın karla kaplı yaylada kızak kayabilir, kar topu oynayabilir, kar manzarasının keyfini sürebilirsiniz. Balıklı Yaylası, Düzce’de gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Konum Linki

8. Kardüz Yaylası

Karduz Yaylasi 53433

Gölyaka ilçesinde bulunan Kardüz Yaylası, doğa severler için harika bir seçenek olabilir. Yaylanın rakımı 1830 metre ve 180 hektarlık bir alanda bulunuyor. Düzce’nin en yüksek noktalarından birisi olan Kardüz Yaylası, İlkbahar ve yaz aylarında yemyeşil olan doğası, kış aylarında bembeyaz bir örtü ile kaplı. Bu da bazı kış sporlarını kısıtlı olsa da yapabilme imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra ata binme, safari, bisiklet sürme, yürüyüş yapma ve kampçılık gibi imkanları da sunuluyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edilen yayla, kış turizmi için de hazırlanan alanlar arasında bulunuyor. . Bu parkur, endemik bitki örtüsü ve yaban hayatıyla göz kamaştırıyor. Eğer doğayı ve doğa sporlarını seviyorsanız Kardüz Yaylası aradığınız yer olabilir.

Konum Linki

9. Odayeri Yaylası

Odayeri Yaylasi 53434

Düzce’nin merkezine oldukça yakın konumda yer alan Odayeri Yaylası, özellikle doğa tutkunlarının ilk adreslerinden birisi oluyor. Çınardüzü Köyünün sınırlarında yer alan bu harika yer 1200 metrelik rakımda nefesinizi kesecek bir güzelliği önünüze getiriyor. Yaklaşık olarak 8,5 hektarlık bir alanı kaplayan yayla, bakir güzelliği ve içerisinde bulunan asırlık çınarları ile göz kamaştırıcı bir ortam sunuyor. Yaylaya gittiğinizde birçok etkinlik yapabilirsiniz ancak öncelikle fotoğraf makineniz ile doğanın o anını dondurup sonsuz kadar saklamak isteyebilirsiniz.

Konum Linki

10. Fakıllı Mağarası

Fakilli Magarasi 52072-1

Akçakoca ilçe sınırlarında yer alan Fakıllı Mağarası, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Düzce’de yer alan doğal alanlardan birisi olan bu mağara, sarkıt ve dikitleri ile öne çıkıyor. Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan ve damlataş olarak isimlendirilen sarkıt ve dikitler ışıklandırmanın da etkisi ile görenlere harika anlar yaşatıyor. Mağaranın aynı zamanda astım ve nefes darlığı gibi akciğer hastalıklarına da iyi geldiği burada bulunan halk tarafından söyleniyor. Mağaranın girişindeki Fakıllı Kayası ise, dilek tutulan bir yer olarak biliniyor.

Yüzeye yakın konumda bulunan Fakıllı Mağarası bu nedenle yaz ve kış aylarında farklılık gösteren sıcaklık ve nemliliğe sahip olması ile de ünlü. Mağara sonbahar ve kış aylarında bol yağışların da etkisi ile su girişinin olduğu doğal bir sisteme sahip. Bu da burayı sürekli olarak aktif bir halde tutuyor. Dolayısıyla aşınma ve biriktirme süreci halen daha devam ediyor. Fakıllı Mağarasını ziyaret ettiğinizde, doğanın muhteşem eserlerini yakından görebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Kişi başı 12,5 TL

Açık olduğu saatler

  • 08.30-22.00

Konum Linki

Kaynak: Haber Merkezi