Son yıllarda, kamuoyunun dikkatini çeken bir isim olan Dr. Suat Altın'ın ani ölümü pek çok kişiyi şoke etti. Dr. Suat Altın neden öldü? ve Dr. Suat Altın kimdir? Kimisi, onun hayatını ve kariyerini merak ediyor, kimisi ise neden bu kadar erken aramızdan ayrıldığını anlamaya çalışıyor. Bu yazıda, hem Dr. Suat Altın'ın kim olduğunu hem de neden öldüğünü irdeleyeceğiz. İşte detaylar...

Dr. Suat Altın neden öldü?

Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın (41), kalp krizi geçirmesi sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Altın'ın ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Altın, akşam saatlerinde ikamet ettiği otel odasında kalp krizi geçirdi. Olayın bildirilmesi üzerine sağlık ekipleri tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülen Altın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenaze, otopsi için morga götürüldü. Vali Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da hastaneye gelerek bilgi aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Suat Altın, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmış ve yoğun uğraşlara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Mesai arkadaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

1983 yılında doğan Suat Altın, tıp eğitimini tamamlayarak 2000'li yılların ortalarında sağlık sektörüne adım attı. Uzun yıllar çeşitli sağlık kuruluşlarında görev alan Altın, birçok başarılı projeye imza attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ