Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanları için de sona erdi. Bankalar ve Borsa İstanbul Kurban Bayramı tatili sonrası kısmi işlemlere Perşembe günü itibarıyla başlamıştı. 9 günlük tatilin sonlanmasıyla birlikte vatandaşlar 24 Haziran Pazartesi günü piyasalarda yaşanan hareketliliği, dolar ve Euro’nun kaç TL olduğunu araştırıyor.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 32,83 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise yüzde 0,1 yükselişle 35,18'den, sterlin/TL yüzde 0,1 azalışla 41,5320'den işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl iki kez faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin artmasına karşın banka yetkililerinin temkinli sözle yönlendirmeleriyle karışık bir seyir izlenirken, bu hafta ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

MEHMET ŞİMŞEK YALÇIN KARATEPE İLE GÖRÜŞECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doları baskılayan ve enflasyonu düşürmeye yönelik politikalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda “Piyasadan döviz almasaydık dolar/TL 30’un altına, 20’li rakamlara düşebilirdi. Biz rezerv biriktiriyoruz, rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım” demişti.

Öte yandan Şimşek ve CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin görüşmesi başladı.

Görüşmenin en önemli gündemlerinden biri asgari ücrete temmuzda zam yapılması olacak. Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Gölge Bakan Yalçın Karatepe ve CHP heyeti zam için nasıl kaynak bulunacağının formülünü de Bakan Şimşek'e anlatacak.

Karatepe, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor da hazırladı. CHP’li kurmaylar ayrıca acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı’na sunacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da gündeme getirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi