Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ yaptığı açıklamada, “DOKAP Bölgesi; fındıktan çaya, yayladan limana, üniversiteden sanayiye uzanan güçlü potansiyeli ile ‘Yeşile Yolculuk’ vizyonuyla büyüyerek sürdürülebilir kalkınmanın örnek merkezlerinden biri olacaktır.” diyerek katkı sağlayan tüm bakanlıklara, kurumlara ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi’ne teşekkürlerini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise Türkiye'nin üretim gücünü, iş gücü kapasitesini, ihracatını ve yenilikçi potansiyelini güçlü ve dinamik şehirlerle daha ileriye taşıma konusunda kararlı olduklarını söyleyerek 2024-2028 döneminde hayata geçirilmesi planlanan projelerin ve projelere yönelik desteğin müjdesini verdi.

Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte DOKAP Bölgesi’nde yer alan Trabzon, Rize, Amasya, Artvin, Tokat, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerinin Vali ve Belediye Başkanları, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve paydaşlar katıldı.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU