Diş ya da dişlerin çeşitli nedenlerle eksik olması hem sağlık sorunlarına hem estetik kaygılara neden olan bir durumdur. Ancak, teknolojideki ve diş hekimliği tedavilerindeki gelişmeler sonucu diş eksiklikleri kolayca çözümlenebilen bir sorun haline gelmiştir. Bu kapsamda, diş eksikliklerini giderme noktasında kalıcı ve işlevsel bir çözüm olarak öne çıkan diş implantı İstanbul ve diğer illerimizde son derece popüler bir diş hekimliği prosedürü olarak bilinir.

Diş implantı, en basit şekliyle diş eksikliklerini tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak tanımlanabilir. Diş implantı tedavisinin en önemli özelliklerinden biri çevredeki dişlere herhangi bir zarar vermemesidir.

Diş İmplantının Faydaları Nelerdir?

Diş implantı sağladığı pek çok fayda nedeniyle en çok tercih edilen diş hekimliği prosedürlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle tek diş kayıplarında köprü yerine diş implantı tedavisinden faydalanılması daha işlevsel bir çözüm olabilir. Diş implantı, çoklu diş kayıpları olan hastalarda hareketli protezler için sağlam bir altyapı hazırlamasının yanı sıra sabit protez uygulamalarını da mümkün kılar.

Diş eksikliği bulunan bölgeye implant yerleştirilmesi sayesinde çene kemiğinin yeniden fonksiyon kazanması sağlanabilir. Bu sayede çene kemiği kayıpları önlenebilir. Diş implantı (https://www.nazannurarik.com/implant-tedavisi/) aynı zamanda kişinin yaşam konforunu artırmaya yardımcı olur. Doğal dişe benzerliğiyle konforlu bir yeme deneyimi sunar. Ayrıca diş eksikliklerini giderme yoluyla estetik kaygıların da ortadan kalkmasını sağlar.

Diş İmplantı Hakkında Merak Edilenler

Diş implantı tedavisinin başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biri, hastanın kemik yapısıdır. Diş implantı tedavisi için uygun bir kemik yapısına sahip olunması gerekir. Bu nedenle, tedavi öncesi kemik dokusunun durumu değerlendirilir. Eğer yeterli kemik dokusu varsa tedaviye başlanır, aksi takdirde öncelikle kemik dokusunun güçlendirilmesini sağlayacak uygulamalar gerçekleştirilir.

Aynı şekilde diş etleri de sağlıklı olmalıdır. İmplantın kemikle kaynaşmasını sağlamak için 3 ila 6 aylık süre boyunca implantın üstüne gelecek yükler minimize edilmelidir. Özellikle erken iyileşme döneminde sorun yaşanmaması için implant uygulamasından sonra sigara içilmemelidir. Ağız ve diş bakımı ihmal edilmediği sürece diş implantlarının uzun süre boyunca, güvenli ve konforlu bir şekilde kullanılması mümkündür.

Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz: https://www.nazannurarik.com/implant-tedavisi/

Kaynak: Haber Merkezi