Estetik ve pırıl pırıl bir gülümseme her yaştan kadın ve erkek için çok önemlidir. Ancak, dişlerde renklenmelere neden olabilecek yiyecek ve içecekleri sıklıkla tüketmek zaman içinde dişlerin renklenmesine ve lekelenmesine yol açabilir. Çay, kahve, kırmızı şarap, vişne suyu, salça, karamel, sigara ve benzer yiyecek - içecek ve tütün ürünleri dişlerin rengini olumsuz etkileyebilir. Bununla birlikte diş beyazlatma uygulamaları ile daha beyaz dişlere kavuşmak mümkündür. Diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde son derece popüler bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Aynı şekilde invisalign İstanbul ve diğer metropollerimizde daha düzgün dişlere sahip olmak isteyen hastalar için etkili bir çözümdür.

Mosdent uzman ekibiyle her hastası özelinde en doğru diş beyazlatma ve invisalign tedavilerini planlar ve uygular. Bu sayede her hastanın hayal ettiği gülümsemeye kavuşmasına yardımcı olur.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Dişleri beyazlatma özelliğine sahip diş macunları, dişleri parlatan aşındırıcılar ya da lekeleri parçalayan veya çözen özel kimyasallar kullanarak dişlerin yüzeyindeki lekeleri çıkarır, dişleri beyazlatır. Diğer yandan dişlerin rengini değiştiren derin lekelerle başa çıkmayı sağlayacak beyazlatıcı bir diş macunu yoktur.

Dişlerde ilk bakışta görünmesi söz konusu olmasa da, gözenekler vardır. Bu gözenekler tüketilen çeşitli yiyeceklerin rengini emerek dişlerin renklenmesine neden olur. Lekelerin birikmesiyle dişlerin rengi değişir. Diş beyazlatma işlemi sırasında dişlerdeki gözeneklerce emilen ve lekeleri dışarı iten diş beyazlatma jeli kullanıldığında bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

Diş beyazlatma alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından uygulandığında son derece güvenli bir prosedürdür. Diş hekiminiz size uymanız gereken kurallarla ilgili bilgilendirmede bulunur. Bu kurallara uymanız durumunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Diş beyazlatma işleminin ardından dişlerin hassasiyeti normale göre fazlalaşır. Bu hassasiyet dişin dehidrasyonundan dolayı 36 saate kadar sürebilir. Geçici hassasiyetin tedavi edilmesi için diş hekiminiz diş beyazlatma tedavisinin ardından florür tedavisi önerebilir.

Diş beyazlatma işlemi sırasında lazer ve UV tedavileri kullanılarak beyazlatma jelinin reaksiyonu hızlandırılabilir. Bununla birlikte diş beyazlatma işleminden elde edilen sonuçların kalıcı olmadığı unutulmamalıdır. Ayrıca, istenilen etkinin elde edilmesi için birden fazla seans gerekebilir.

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Diş beyazlatma tedavisinin sonuçlarının ortaya çıkması birkaç günden birkaç aya kadar sürebilmektedir. Çünkü dişleri beyazlatma etkisine sahip maddenin dişlere nüfuz etmesi ve dişlerdeki lekeleri çıkarması için belirli bir süreye gereksinim duyulur. Daha derine gömülü olan lekelerin çıkması genellikle daha fazla zaman alır.

Diş beyazlatma tedavisinden sonra dişlerdeki gözenekler hafifçe açılır. Bu, diş beyazlatma tedavisi sonrası erken dönemde dişlerin lekelenmelere daha açık olduğu anlamına gelir. Bu yüzden ev tipi diş beyazlatma tedavisi uygulandığı durumlarda dişlerin lekelenmeye neden olabilecek maddelere maruz kalmaması için yatmadan hemen önce uygulama yapılması önerilir. Böylece uyku sırasında dişlerin rehidrasyonu ve remineralizasyonu doğal bir şekilde gerçekleşir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu, diş beyazlatıcı ajanların kuronlar ve kaplamalar üzerinde çalışmadığıdır. Aynı zamanda protezlerde ve dolgularda da diş beyazlatma etkisi sağlamaz. Diş beyazlatma uygulaması temel olarak dişler üzerinde zaman içerisinde oluşan lekeleri gidererek dişlere doğal rengini kazandırmayı amaçlar.

Bazı kişiler diş beyazlatma tedavisinden sonra çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içeceklere maruz kaldığında, dişlerinde hassasiyet hissedebilir. Bu durum, dişlerin tedavi sonrası yaşadığı dehidrasyondan kaynaklanır. Söz konusu hassasiyeti gidermek için diş hekiminin önerdiği jellerin kullanımı fayda sağlayabilir.

Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://www.mosdent.com.tr/

Kaynak: Haber Merkezi