Bölgesel

Diriliş Ertuğrul Dizisi Oyuncusu Celâl Al Rize’de

Abone Ol

Haber: Dilek Onay Can - Artvinli ünlü oyuncu ve Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü Celal Al, tatil için geldiği Rize’de Engindere Mahallesi Kur’an Kursunda minik hafızlarla bir araya gelerek sohbet etti. Tarihini, ilmini, bilmeyen bir milletin yok olmaya mahkûm olduğunu söyleyen ünlü oyuncu Celâl Al, ” geçmişini bilmeyen, geleceğini de yönlendiremez” dedi.

Sohbetinin sonunda küçük hafızlara rol aldığı Osmanlı tarihinin kuruluşunu anlatan “Diriliş Ertuğrul” ile ilgili bilgiler de verdi.

Celâl Al kimdir?

Celal Al, 1982 yılında Artvin’de dünyaya geldi. Oyunculuk üzerine eğitimini tamamlayan Celal Al, 2012 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol almaya başladı.

TRT ekranlarında yayınlanan tarihi dizi Diriliş Ertuğrul’un kadrosunda yer aldı. Abdurrahman Alp karakterini canlandırdı. Şimdilerde ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman isimli dizide rol almaktadır.

Ayrıca, New York’ta Türkiye konsolosluğu önünde eylem yapan Ermenilerin eylemlerine bozkurt işareti ile karşılık veren Celal Al,  ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sözleriyle Ermenilere karşı tek başına net bir tavır sergilemişti.