Didim’e hangi ayda gidilir?

Uzun bir deniz sezonuna sahip olan Didim’e nisan-eylül arasındaki aylarda gidebilirsin.

Didim’de ne yenir?

Doğanın ve denizin sonuna kadar tadını çıkaracağın Didim seyahatin sırasında sarmaşık ve kedirgen kavurması, acılı güveç, tarhana ve kulak çorbası, tandır kebap, etli nohut yahnisi, patlıcan kavurma ve ciğer soteyi mutlaka denemelisin.

Aydın-Didim arası kaç kilometre?

Aydın-Didim arası 100 kilometre olup yaklaşık olarak 1.30 dakika sürüyor.

1. Didim Apollon Tapınağı

Didim Apollon Tapinagi 40374

Didim'de bulunan Didyma Antik Kentinin en önemli bölümü olan Apollon Tapınağı antik çağın en iyi korunmuş tapınaklarından biri olarak biliniyor. Tapınak, Antik Yunan dünyasının üç büyük kutsal alanından biri. 2000 yıl öncesine dayanan tarihi ile Didim Apollon Tapınağı, antik çağdan günümüze en iyi korunmuş tapınaklardan. Tapınakta, tanrılara adaklar sunulan mabetler, el yapımı taş oymalar, Medusa kabartmaları ve Helenistik ve Roma dönemlerinden kalan çarpıcı bölümler görülebilir. Gizli tünellerle birbirine bağlanan alanlar arasında yapılabilecek unutulmaz bir gezi, özellikle gün batımında kartpostal gibi güzel fotoğraflar çekmek için ideal.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli

  • 210 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-18.30

 2. Didyma Antik Kenti

Didyma Antik Kenti 40386

Didim’e ismini veren Didyma Antik Kenti bölgedeki en büyük 12 kentten biri. Antik dünyanın en büyük kehanet merkezlerinden biri olmasıyla da ünlü Didyma Antik Kenti’nde 2000 yıllık devasa Apollon Tapınağı görmen gereken yerlerden. Tapınağı gezdikten sonra antik tiyatro, sütunlu caddeler, yerleşim alanları ve agorayı görerek harika fotoğraflar çekebilirsin. Antik kentte tanrılara adaklar adanan görkemli sunakları da mutlaka görmelisin.

Konum Linki

3. Aytepe Barış Parkı

Aytepe Baris Parki 40382

Aytepe Barış Parkı Didim’in sembolü olan Barış Heykeli’ne ev sahipliği yapıyor. Ellerinde güvercinler ve zeytin dalları tutan insanları tasvir eden heykel özellikle gün batımı manzarasında pek çok yerli ve yabancı turisti çekiyor. Her yıl eylülde düzenlenen Didim Barış Festivaline denk gelirsen konserlerin keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

4. Didim Altınkum Plajı

Didim Altinkum 40371

Büyüleyici koyları, çam ormanları ve mavi bayraklı plajlarıyla adından sık sık bahsettiren Didim’de sularında yüzmekten büyük keyif alacağın yerlerin başında Altınkum Plajı geliyor. İlçe merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğin Altınkum Plajı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle doluyor. Mavi bayraklı Altınkum Plajı, büyüleyici altın renkli kumlarından ismini alırken; plaj içerisinde tesisler, kafeler ve restoranlar gibi pek çok olanak bulunuyor. Sığ ve dalgasız deniziyle gençlere olduğu kadar çocuklu ailelere de hitap eden Altınkum Plajı’nda gün boyu rüzgar sörfü, kano, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi su sporları etkinliklerini deneyimleyebilirsin. Ayrıca dalış okullarında kısa eğitimler alarak Didim'in çevresindeki dalış noktalarına tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı güzelliklerini keşfedebilirsin.

Konum Linki

5. Manastır Koyu

Manastir Koyu 50636

Didim'in en popüler koylarından Manastır Koyu, doğal güzelliğini koruyarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Rehberli doğa yürüyüşleri, tekne gezileri ve dalış turları gibi aktivitelerin yapıldığı Manastır Koyu, Didim merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çam ormanları arasında yürüyüş yapabileceğin, masmavi denizin tadını çıkarabileceğin ve muhteşem manzaraların fotoğraflarını çekebileceğin Manastır Koyunda doğa içerisinde kamp yapma imkanında bulunuyor.

Konum Linki

6. Zırtlan Deliği Koyu

Zirtlan Deligi Koyu 60531

Didim’in el değmemiş güzelliklerinden biri olan Zırtlan Deliği Koyu, Hisar Mahallesinde yer alıyor. Merkeze 7 kilometre uzaklıkta yer alan koy kalabalıklardan uzakta doğa içerisinde denize girmek için ilk tercih etmen gereken yerler arasında. Balıklarla yüzebileceğin koy turkuaz rengi denizi nedeniyle teknelerinde uğrak yerleri arasında. Koyun herhangi bir işletmemenin olmaması bölgeyi olabildiğince sessiz ve sakin bir hale getiriyor. Sevdiklerinle doğa içerisinde güzel bir gün geçirmek için sende rotanı Zırtlan Deliği Koyuna çevirebilirsin.

Konum Linki

7. Saplı Ada

Sapli Ada 29539

Didim Yat Limanında her saat bulabileceğin tekne turlarıyla ziyaret edebileceğin Saplı Ada, Ege’nin gizli güzelliklerinden biri. M.Ö. 1500’lü yıllarda devasa bir volkanik patlama sonucu oluştuğu tahmin edilen ve günümüzde de bu volkanik patlamadan kalan kül izlerini yakından görme şansı bulabileceğin Saplı Adada hiçbir yapılaşma ve tesis bulunmuyor.

Konum Linki

8. Akbük

Didim Akbuk 40365

Didim'e bağlı popüler beldelerden biri olan Akbük ilçeye sadece 20 kilometre mesafede deniz kıyısında yer alıyor. Çevresindeki çam ormanlarıyla çevrili 15 kilometrelik sahil şeridi, sahil manzaralı restoranlar, apart otel ve pansiyonlar gibi seçenekler bulunuyor. Altın kumlu plajında yüzmenin ve akvaryumu andıran sularında şnorkelle dalmanın keyfini çıkarabileceğin Akbük aynı zamanda Rum dönemlerinden kalma kiliseleri ve etkileyici yapıları ile de dikkat çekiyor. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Akbük’te su sporu merkezleri, balık restoranları, kafeler ve eğlence merkezleri de mevcut.

Konum Linki

9. Cennet Koyu

Didim Cennet Koyu 40366

Didim'in en güzel koylarından biri olan Cennet Koyu harika deniziyle öne çıkıyor. Çam, meşe ve zeytin ağaçlarıyla çevrili koy, ince kumlu plajı ve kristal berraklığındaki deniziyle çok popüler. Koyda kano ve deniz bisikleti kiralayarak keşfe çıkabileceğin, küçük işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin koyda denizin keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

10. Bafa Gölü Tabiat Parkı

Bafa Golu 40367

Ege Bölgesi'nin en büyük gölü olan Bafa Gölü, Aydın ve Muğla sınırları arasında yer alıyor. Gölün çevresinde büyük bir yeşil alana yayılan Bafa Gölü Tabiat Parkı ise doğa tutkunlarını kendine çekiyor. Türkiye’nin en gelişmiş ekolojik turizm bölgelerinden biri olan parkı, rehberli doğa gezileri, bisiklet turları veya fotoğraf safarileri ile keşfe çıkabilirsin.

Doğal güzelliklerinin korunması amacıyla 1989 yılında sit alanı, 1994 yılında ise tabiat parkı ilan edilen Bafa Gölü’nün kıyısında bağlanmış renkli balıkçı tekneleri ve 200'den fazla kuş türü ve vahşi hayvanlar ziyaretçilere eşlik ediyor. Yürüyüş parkurları, mesire alanları, göl seyir terasları ve kamp alanlarıyla her doğa tutkunu için mükemmel bir yer olan Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda doğayla iç içe olmanın keyfini sürdürebilirsin.

Konum Linki

Kaynak: https://depobolaonline.com/mac-sonucu-en-yuksek-oran-veren-siteler/

Kaynak: Haber Merkezi