Eğitim

Devlet üniversitelerindeki kontenjanlar doldu

Abone Ol

2024 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, önemli bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Özvar, devlet üniversitelerindeki tüm kontenjanların tamamına yerleştirmenin yapıldığını ve tek bir boş kontenjanın bile kalmadığını duyurdu.

Prof. Dr. Özvar, devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’inin, önlisans programlarının ise yüzde 100’ünün dolduğunu belirtti. Özvar, özellikle yeni açılan “Yapay Zeka” ve “Bilişim” programlarının kontenjanlarının da tamamen dolduğunu vurguladı.


Sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Özvar, “Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması, Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin yanı sıra özel ve kamu sektör temsilcilerinin beklentileri ve raporları dikkate alınarak projeksiyonlar ürettik” ifadelerini kullandı.