Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Türkiye’nin ilk Yapı Sağlığı İzleme Merkezi olan Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni düzenlenen bir törenle hizmete açtı. Açılış töreni, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirildi ve yerel yönetim temsilcileri, akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla renkli bir etkinlik haline dönüştü.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, açılışta yaptığı konuşmada, “Yeter ki ülkemizin bir problemini çözelim, ihtiyacımız olan bir ürünü burada üretelim. Çalışmalarda emeği geçen başta Ahmet Can ALTUNIŞIK hocamız olmak üzere tüm hocalarımızı ve ekiplerini tebrik eder, Yapı Sağlığı Merkezimizin; Üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Merkezin Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK ise yaptığı konuşmada, merkezin bilimsel çalışmaları, deprem sonrası yürütülen faaliyetler ve gelecekteki projeleri hakkında bilgi verdi. ALTUNIŞIK, “KTÜ olarak ülkemizin ilk Yapı Sağlığı İzleme Merkezi’ni hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.” diyerek merkezin önemine vurgu yaptı.

Açılış programı, katılımcıların merkezde gerçekleştirecekleri gezilerle sona erdi. Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Türkiye’nin yapı sağlığı konusundaki ihtiyaçlarına yönelik önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi