Genel

Denizli'de Gezilecek Yerler | En Popüler 6 Yer (2024)

Şifalı termal sularıyla Türkiye’nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri olan Denizli, turizm dergilerinin kapaklarının süsleyen dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri için de her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Abone Ol

Antik çağın şifa merkezi olan Hierapolis Antik Kenti’nin görkemli yapılarıyla tarih turlarının, onlarca nadir görülen su kuşuna ev sahipliği yapan yemyeşil tabiat parklarıyla doğa gezilerinin değişmez adreslerinden biri haline gelen Denizli’nin her yeri görülmeye değer güzellikler ile çevrili.

Yılın her mevsimi hem kendi başına hem de doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarıyla keşfe çıkabileceğin Denizli’de efsanelere konu olan binlerce yıllık mağaralardan, gizli göllere kadar pek çok tabiat harikasını yakından görebilirsin. Bu doğa harikası şehri keşfe çıkmadan önce şehre gidecekler tarafından bize en çok sorulan soruları senin için yanıtlamaya başlıyoruz.

Denizli seyahati kaç gün olmalı?

Denizli’yi tam olarak keşfetmek ve keyfini çıkarmak için en az 3-4 gününü ayırmalısın.

Denizli’ye hangi ayda gidilir?

Antik kentleri ve doğal güzelliklerini keşfe çıkmak, kamp yapmak ve yeşilin tadını çıkarmak için mayıs ve haziran arasındaki ayları seyahatin için seçebilirsin.

Denizli’de ne yenir?

Kuyu kebabı, yaprak sarma, biber tatari, börülce böreği, hamur dolması, yoğurtlu köfte, cızlama ve sucuklu un kavurmasının mutlaka tadına bakmalısın.

1. Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

1984 yılında ziyarete açılan Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi hem tarihi önemi hem de zengin koleksiyonlarıyla mutlaka görmen gereken yerler arasında. Müzede Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel eşyalarının yanı sıra antika silahlar ve Denizli'nin yüzlerce yıllık kültürel geçmişini yansıtan etnografik eserler de sergileniyor. Anıt eser olarak tescil edilen, iki katlı cumbalı konağıyla da dikkat çeken ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi Merkezefendi ilçesinde yer alıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri kapalı
  • Diğer günler 08.00-12.00 ile13.00-17.00

2. Bağbaşı Yaylası

Yayla kültürü bakımından gelişmiş bir şehir olan Denizli, birbirinden güzel onlarca yaylaya ev sahipliği yapıyor. Deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte uzanan Bağbaşı Yaylası, turizm olanakları bakımından oldukça gelişmiş durumda. Çam ormanları arasında sıralanan bungalovlardan orman köşklerine, yöresel et ve sebze yemekleri tadabileceğin kır lokantalarından geleneksel kıl çadırlarına kadar yaylada pek çok imkan bulabilirsin. Yılın her mevsimi keyifli zaman geçirebileceğin yayla tertemiz havası ile gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Konum Linki

3. Honaz Dağı Milli Parkı

Yılın her mevsimi rehberli doğa gezileriyle keşfe çıkabileceğin tam doğa cenneti olan Honaz Dağı, doğal yapısının korunması amacıyla 1995 yılında milli park ilan edildi. Zengin bitki çeşitliliği, onlarca endemik bitki türü ve vahşi yaşam güzelliğiyle her doğa tutkununun görmesi gereken Türkiye’nin cennetlerinden biri olan Honaz Dağı Milli Parkı, aynı zamanda 60'dan fazla kuş türüne ev sahipliği yaptığı için kuş gözlem turlarını da değişmez adreslerinden.

Bahar ve yaz aylarında dağcılık, kaya tırmanma, kampçılık, dağ bisikleti gezileri, ATV turları ve fotoğraf safarileri gibi onlarca etkinliğin düzenlendiği Honaz Dağı; sarp kaya uçurumları, zorlu trekking parkurları, irili ufaklı şelaleleri ve etkileyici kaya oluşumlarıyla tertemiz havada doğa sporları yapmak için Denizli’de ilk uğraman gereken yerlerden.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Otopark 50 TL

4. Adalet Parkı

Denizli'nin ikinci büyük şehir parkı olan ve 60.000 metrekarelik geniş bir alana yayılan Adalet Parkı, hem sevdiklerinle keyifli zaman geçirmek hem de spor yapmak için şehir merkezinden kolayca gidebileceğin yeşil alanlardan. Yeşil alanıyla dinlendirici bir doğa gezisi de yapabileceğin parkta 50.000’den fazla mevsimlik çiçek ve 1000 ağaç süslüyor.

Devasa yapay göleti, süs havuzları, yürüyüş yollarının yanı sıra çocuk oyun alanları, tenis kortları, mini golf sahaları, tırmanma duvarları, kaykay pistleri ve satranç sahalarıyla her yaştan insanı kendine çeken Adalet Parkı'nın 650 kişilik amfi tiyatrosunda yıl boyu düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere katılarak da güzel zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

5. Denizli Teleferik

Denizli’nin büyüleyici manzaralarını kuş bakışı izlemeye ne dersin? Kalkış istasyonunun Kervansaray Mahallesi olan kalkış istasyonu Denizli Teleferik ile unutulmaz bir yolculuk yapabilirsin. 8 kişilik 24 kabini ile hizmet veren ve yaklaşık 7 dakikalık bir yolculukla Bağbaşı Yaylası’na ulaşan teleferikten büyüleyici doğa güzelliklerinin panoramik fotoğraflarını çekebilirsin. Denizli şehrinin bütün güzelliğini gözler önüne seren Denizli Teleferik mutlaka deneyimlemen gerekenlerden

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 25 TL

Açık olduğu saatler

  • Hafta içi 10.00-19.00
  • Hafta sonu 10.00-20.00

6. Laodikeia Antik Kenti

Tarihi M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanan ve Ege Bölgesinin önemli yerleşimlerinden biri olan Laodikeia Antik Kenti, Denizli'ye düzenlenen tarih, kültür ve arkeoloji turlarının sevilen adresleri arasında. M.Ö. 261 ile 263 yıllarında inşa edilen ve M.Ö. 1. yüzyılda Anadolu'nun en önemli kenti olan Laodikeia, Romalılar tarafından da kullanılmış. Günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış devasa sütunları, antik tiyatroları, stadyumu, ihtişamlı Zeus Tapınağı, anıtsal çeşmesi ve etkileyici kilisesi ile görülmeye değer tarihi hazinelerimizden.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli
  • 420 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü08.00-18.00