Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) ne seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı  Saltuk Deniz; “yaş çay alım bedellerini Kurban Bayramından önce ödeyeniz” dedi.

2 Haziran günü Genel Başkanımızın ve binlerce çay üreticimizin katılımıyla düzenlediğimiz Çay mitingine katıldığınız için çok teşekkür ederiz diyerek sözlerine başlayan Başkan Deniz; “Pazar günü her görüşten çay üreticisi mitinge katılarak Çay ittifakını oluşturmuş ve hep birlikte Bezduk yeter denilmiştir. Mitinge katılan tüm STK, dernek, parti, kooperatif temsilcilerine de teşekkür ederiz. Mitingde herhangi bir partinin bayrağı taşınmamış sadece Çay’da Sömürüye son , Açıklanan Yaş Çay Alım fiyatlarını kabul etmiyoruz reddediyor afişleri yer almıştır. Katılımın çok olması bundan sonra artık kimse kendi kafasına göre iş yapamayacağının gösterilmesini sağlamıştır.  Yaş Çay alım fiyatının 25 TL olması ile ilgili taleplerimiz sürdürmeye devam edeceğiz. Çay üreticisinin uğramış olduğu haksızlığı dile getirmeye devam edeceğiz. Çay’da sömürü sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

"BURADAN ÇAYKUR YETKİLİLERİNE SESLENİYORUZ"

İl Başkanı Deniz; “Açıklanan Yaş Çay alım fiyatlarından dolayı mağdur edilen Çay üreticilerimizin en azından Kurban Bayramı’na biraz daha rahat girmesini sağlanması için yaş çay alım bedellerini Kurban Bayramından önce ödeyeniz. Kurban Bayramından önce ödeyiniz ki mağdur edilen Çay Üreticilerimiz biraz nefes alsınlar. Bir kez daha Çaykur yetkililerine sesleniyoruz. Yaş Çay Alım Bedelleriniz Kurban Bayramı’ndan önce ödeyiniz” şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: TANER ŞAHİN