Genel

Deniz: "Son 22 Yılda Kadınlara ve Çocuklara Sahip Çıkamayan Bir Ülkeye Dönüştük!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, gündeme ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Deniz, AKP döneminde kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri vurgulayarak, “Son 22 yılda kadınlarına ve çocuklarına sahip çıkamayan bir ülkeye dönüştük” ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Deniz, yaptığı açıklamada, AKP hükümeti döneminde yaşanan bazı çarpıcı verilere dikkat çekti. 2002-2016 yılları arasında fuhuşun %780, çocukların cinsel tacizinin %434, uyuşturucu bağımlılığının %700 ve cinsel tacizin %450 oranında arttığını belirtti. Ayrıca, çocuk tutuklu sayısının en az 5 kat arttığını, Türkiye'deki evliliklerin üçte birinin çocuk evliliği olarak kaydedildiğini ifade etti. 2008-2016 yılları arasında 104 bin çocuğun kaybolduğunu ve her yıl 10 bin çocuğun, günde ise 32 çocuğun kaybolduğunu vurguladı.

Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde çocukların cinsel istismarına ilişkin soruşturma sayısının 2023'te sekiz yıl öncesine göre iki katına çıktığını belirten Deniz, “AKP dönemi hem ekonomik hem sosyal açıdan tam bir yıkıma neden olmuştur. Sorunlara üzülmekle değil, bu sorunları besleyen sistemi dağıtmakla çözülür” dedi.

Deniz, “Üzülmek, ağlamak veya sinirlenmek anlık bir rahatlama sağlar, ama sorunu çözmez. Kadınlar ve çocuklar hala tacize uğramaya ve öldürülmeye devam ediyor” şeklinde konuştu. İlk seçimlerde AKP'nin iktidardan indirilmesi gerektiğini ifade eden Deniz, “Unutmayalım ki, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenleri ve çocukların istismarı karşısında sessiz kalanları asla unutmamalıyız” dedi.

Deniz, “Öfkemizi ve üzüntümüzü, kadınların ve çocukların güven içinde yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek için kullanalım” diyerek sözlerini tamamladı.