Genel

Dedeağaç gezilecek yerler! 10 öneri

Yunanistan sınırları içinde yer alan Dedeağaç arabayla yurtdışındaki bir şehri ziyaret etmek isteyenler için en iyi seçimdir. İstanbul’a 4 saat uzaklıkta olan Dedeağaç hafta sonu kaçamakları için birebirdir. Zengin kültürel değeri ve tarihi eserleri bulunan liman şehrinin doğası da bir başkadır. Dedeağaç’ta gezilmeden dönülmemesi gereken 10 yeri sizin için bir araya getirdik.

Abone Ol

Osmanlı zamanlarında Dedeağaç olarak adlandırılan liman şehrinin Yunanistan sınırları içindedir. Yerel adı Alexandroupoli olan Dedeağaç, İstanbul’da yalnız 4 saat uzaklıktadır. Berrak suyu ve ince kumu ile yaz aylarında yurtdışı tatili yapmak isteyenlerin akın ettiği bir şehirdir. Dedeağaç’a giriş yapmak için vize sahibi olmak gerekir.

DEMOKRASİ CADDESİ

Oldukça uzun olan Demokrasi Caddesi şehrin popüler mekanlarından biridir. Şehri boydan boya kaplayan cadde her yere yakın olduğu için ulaşımın sağlandığı bir noktadır. Dedeağaç’ın en önemli tarihi yapılarından bazıları bu cadde üzerinde yer alır. Bunların içinde Osmanlı’dan kalan bir camii de vardır.

DENİZ FENERİ

Dedeağaç’ın en eski yapılarından biri olan Deniz Feneri şehrin sembolüdür. Sultan II. Abdülhamit zamanında 1880 yılında inşa edilen bu yapı Demokrasi Caddesi’nin üzerinde yer alır. Şehrin tam merkezinde yer aldığı için her yerden görülebilir. Fransız mimarisi ile tasarlanan Deniz Feneri devasa yapısı ile dikkat çeker.

MAKRİ KÖYÜ

Dedeağaç merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Makri Köyü popüler bir duraktır. Bizans kalıntıları üzerine kurulan köydeki Aya Yorgi Tavernası oldukça meşhurdur. Plajları ile turistlerin akınına uğrayan köyde tertemiz denizin tadı çıkarılabilir.

GÜVENDİK KÖYÜ

Dedeağaç’ın diğer popüler noktası Güvendik Köyü, Makri Köyü’nden 5 kilometre uzaklıktadır. Bir Türk köyü olan Güvendik yerel halk tarafından Mesimvria olara bilinir. Zeytin ağaçlarının göze çarptığı köyün hoş bir doğal yapısı vardır. Türk mutfağından örnekler sunan restoranlar köyün dikkat çekici yanlarındandır.

VİSTONİDA GÖLÜ

Dedeağaç şehir merkezine çok yakın olan Vistonida Gölü ülkenin en büyük gölü olma unvanına sahiptir. Gümülcine şehir yolu üzerinde yer alan gölde çok sayıda kuş türü yaşar. Eşsiz doğa manzarasını tamamlayan tarihi kiliseler etkileyici mimariye sahiptir. Göldeki ahşap köprü de dikkat çekicidir.

DEDEAĞAÇ TARİHİ MÜZESİ

Başpiskopos Anthimos tarafından 1976 yılında inşa edilen Dedeağaç Tarihi Müzesi şehrin kıymetli yapılarındandır. Kilise müzesinin içinde Hristiyanlığa dair eserler sergilenir. Ziyaretçilere sergilenen 400’ü aşkın eserin içinde kutsal kitaplar, tarihi yapılar, ahşap oymalar ve papaz kıyafetleri bulunur.

TRAKYA ETNOLOJİ MÜZESİ

Trakya kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla kurulan Trakya Etnoloji Müzesi taş bir yapıya sahiptir. Geçmişi günümüze taşımak konusunda başarılı olan müze 1899 yılında inşa edilmiştir. Neoklasik bir tarzı bulunan etnoloji müzesi 1993 yılında korumaya alınmıştır.

ERMENİ ORTODOKS KİLİSESİ

İki caddenin kesiştiği bir noktada yer alan Ermeni Ortodoks Kilisesi köklü bir tarihe sahiptir. Ermenice adı “Carabet” olan kilise 19. yüzyıldan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Osmanlı Dönemi’nde yeni kurulan kentin nüfusu az olduğu için demir yolunu gözlem altında tutma amaçlı inşa edilmiştir. Ermeni Ortodoks Kilisesi 1875 yılında ibadete açılmıştır.

DADİA ORMANLARI

Yunanistan’ın doğal hazinesi olan Dadia Ormanları koruma altına alınan bir bölgedir. Kestane ve çam ağaçlarının yoğunlukta olduğu ormanlardan geçen dere ve çaylar eşsiz bir doğal manzara yaratır. Dadia Ormanları hayvan ve bitki çeşidi bakımından zengindir.

CASİNO THRAKİ

Şehrin tek yasal kumarhanesi Casino Thraki farklı bir eğlence arayanlar için idealdir. Renkli ve parlak bir görünümü olan eğlence mekânı oldukça hareketlidir. Kendine has kuralları olan kumarhanenin avro cinsinden giriş ücreti vardır.