Bölgesel

"Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’nde Öğrencilerimize Zengin Bir Eğitim Programı"

"Ahlat’a İlk Durağımız: Öğrenciler Tarih ve Kültürle Buluşuyor"

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Bakanlığımız tarafından hazırlanan "Maziden Atiye Ahlat Projesi" çerçevesinde, ikinci grup öğrencilerimiz Ahlat’a yolcu edildi. Yolculuğa, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Yazıcı, Özel Büro Müdürü Özcan Köse ve okul idarecileri katıldı.

Anadolu’nun kapısı ve "Kubbetü’l İslam" unvanına sahip üç şehirden biri olan Ahlat’a gerçekleştirilen bu yolculukta, Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’nde bir haftalık kapsamlı bir kamp programı düzenlenecek. Öğrenciler, bölgedeki tarih, kültür ve medeniyet mirasını keşfederek çeşitli eğitimler, tarihi ve kültürel geziler, sanat faaliyetleri, kitap tahlilleri, söyleşiler ve yarışmalar gibi birçok etkinlikte yer alacaklar.

Geziye katılan öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü Fahri Acar, Ahlat’ın tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek etkinliklerden en iyi şekilde faydalanmalarını tavsiye ederek, yolculukları için iyi dileklerde bulundu.

Öğrencilerin bu önemli deneyimi yaşamaları ve Anadolu'nun kültürel zenginliklerini keşfetmeleri, gelecekteki akademik ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacak.