Genel

Çözüm Koleji Öğrencileri Camiler Ve Din Görevlileri Haftasında İmam-Hatip Oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Vesilesiyle Çözüm Koleji Öğrencileri Rize Pazar Beyaztaş Mahallesi Camii'ni ziyaret etti .Sarık cübbe giyerek İmam-Hatip oldu.

Abone Ol

Beyaztaş Mahallesi İmam Hatibi Bekir Öztürk tarafından öğrencilere caminin bölümleri anlatıldı.

Rize Pazar İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Gürsel Uçuracak öğrencilere :"Her yıl 1 - 7 Ekim tarihleri arasını, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamaktayız. Kelime manası olarak toplanma yeri anlamına gelen camilerimiz; insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır.

Camiler, ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile maneviyatı güçlendiren güzide mekanlardır.

Din görevlilerimiz ise; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde idrak edilmesi, yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde ulvi bir görev üstlenmişlerdir.

Her biriniz meslek olarak doktor, öğretmen, İmam Hatip vs olma yolundasınız.Onun için çok çalışmanız ve çaba göstermeniz gerekir. Cenabı Hak sizi ailenize, milletine, devletine, dinine faydalı birer insan olarak yetişmenizi nasip etsin" dedi.

Cübbe ve Sarık giyip İmam- Hatip olan öğrenciler, Kuranı kerim okudular"güzel sözler" ve" hadis-i şerif" le vaaz ettiler.

Program Bekir Öztürk hocanın duası ve ikramı ile sona erdi.