Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Güncelleme Eğitimi, ilimizde büyük ilgi gördü. 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında Trabzon Bölge Eğitim Araştırma Uygulama ve Simülasyon Eğitim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde, İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde çalışan sağlık personeline yönelik özel bir program sunuldu.

Eğitim süresince katılımcılara, Bebek ve Çocuklarda Acil Olgu Yönetimi, Solunum Acilleri, Şok Yönetimi, Periarrest, Arrest, Travma ve Nöbet Yönetimi gibi kritik konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Eğitim, Bölge Eğitim Koordinatörü Dr. Efnan Bayrak Erbölükbaş'ın yönetiminde, İl Ambulans Servisi Başhekimliği modül eğitimcileri Yusuf Ziya Mesohorli, Aysel Mumcu, Mustafa Bilgin, Selami Aksu ve Nagihan Mesohorli tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Toplam 18 kursiyerin katıldığı eğitime, Trabzon ve Gümüşhane illerinden sağlık personeli yoğun ilgi gösterdi. Eğitim, katılımcıların mesleki becerilerini güçlendirme ve acil sağlık hizmetlerindeki güncel bilgi ve teknikleri edinme fırsatı sundu.

Kaynak: Haber Merkezi