Piyadeoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çay üreticisi olarak, çayda işçiye yetecek fiyat belirlenmeli, alt taban fiyat uygulaması hayata geçirilmelidir. Bahçedeki çayın, tarladaki ürünün hasat zamanı geldiğinde, biz üreticilerden doğru zamanda ve doğru fiyattan satın alınması sağlanmalıdır. Bu, kırsal kesimlere doğru göçün başlamasına da sebep olacaktır. Çay ürününün istenilen kalitede hizmet alması da bu sayede gerçekleşecektir.

Yetkililer, tarımla ilgili sorunları çözmek için kadınları dinlemeli, sorunları yerinde görmeli ve tarım işçilerinin sigortalarını devlet desteklemelidir. Ekonominin can damarı olan tarım işçilerimizin korunması ve kalkınması için gerekli adımlar, vaatlerde kalmadan çözüme kavuşturulmalı, bu doğrultuda uygun politikalar hayata geçirilmelidir.

Ben de bir çay tarım işçisi olarak, tarımla geçinme imkânım olmadığından farklı meslekler edinip bugün farklı bir alanda emekli oldum. İşçinin de, tarım işçisinin de sorunlarını bizzat yaşayan biri olarak şunu söylüyorum: Kadını kalkındıran, ülkesini kalkındırmıştır. Kadına her alanda değer verilmesi gerekiyor. Gelişmişliğin temeli, kadına verilen değer ve kadın tarım işçisine sağlanan destektir.”

Piyadeoğlu, açıklamasını bu sözlerle tamamladı.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU