Genel

Charla Nash Olayı Nedir? 2024

Şempanze Saldırısında Yüzünü Kaybeden Kadının Mucizevi Dönüşü! Korkunç Saldırı ve Ardından Gelen Mucize

Abone Ol

2009 yılında ABD'nin Connecticut eyaletinde meydana gelen tüyler ürpertici olayda, Charla Nash isimli kadın, arkadaşı Sandra'nın evinde beslediği şempanzenin saldırısına uğradı. Bu dehşet verici saldırıda, Nash'in elleri, burnu, dudakları ve göz kapakları ciddi şekilde hasar gördü. Yüzü tanınmaz hale gelen talihsiz kadın, yaşadığı travmanın ardından uzun bir tedavi sürecine girdi.

4 Yıl Sonra Gelen Mucize
Dört yıl süren yoğun tedaviler ve ameliyatlar sonrasında, 2011 yılında Charla Nash'e başarılı bir yüz nakli yapıldı. Bu süreçte Nash, 30 kişilik uzman bir ekibin yardımıyla hayata yeniden tutundu. Yüz naklinin ardından cam gözler takılan Nash, ellerini kullanamasa da yüzünün alt kısmını fonksiyonel olarak kullanabiliyor.

Hayata Tutunma Mücadelesi
Nash, 2011 yılından bu yana Cleveland Kliniği'nde tedavi görmekte olup, günlük hayata adapte olmaya çalışıyor. Yaşadığı korkunç tecrübeye rağmen, Charla Nash artık acı hissetmediğini belirtiyor ve sadece sağlığına kavuşmak istiyor.

Adalet Arayışı
Charla Nash, şempanzenin sahibi olan arkadaşı Sandra'ya 50 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı. Ayrıca gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle devlete karşı da 150 milyon dolarlık bir dava açmaya hazırlanıyor.

Charla Nash'in Şaşırtan Değişimi!
Yüzünü kaybeden kadının inanılmaz dönüşümünü görmek için fotoğraflara göz atmayı unutmayın!