Artvin İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 8 aydır devam eden takip ve araştırmalar sonucunda, "Örgütlü Olarak Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarına yönelik büyük bir operasyon düzenlendi.

Operasyon Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ve Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 30 Mayıs 2024 tarihinde Artvin merkezli olarak İstanbul ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda, liderliğini "CEY-CEY" lakaplı C.Ö.'nün yaptığı organize suç örgütünün lider ve yöneticileri de dahil olmak üzere toplam 26 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 21'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon kapsamında, örgütün kurduğu ve dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttüğü çağrı merkezinde çok sayıda laptop bilgisayar, cep telefonu, sim kart, bankamatik kartı, flash bellek, hard disk ve hafıza kartına el konuldu.

Dolandırıcılık Faaliyetleri ve Finansal Tespitler

Örgüt üyelerinin dolandırıcılık faaliyetleri sırasında hesaplar arası yaptıkları para transferlerinin hacminin yaklaşık olarak 600 milyon TL olduğu, incelenen MASAK verileri sonucunda tespit edildi.

Yetkililerden Açıklama

Artvin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşımızın alın terine göz diken ve huzurunu kaçıran her türlü suç çetesine yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Bu başarılı operasyon, Artvin İl Jandarma Komutanlığı ve diğer ilgili birimlerin titiz çalışmaları sonucunda, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi