Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi hafızlık pekiştirme öğrencilerine yönelik 'Ecdadın İzinde' başlığı ile Bursa, Çanakkale şehitlikleri, İstanbul da tarihi yerler ve Camilerle beraber tecrübeli rehberler eşliğinde gezi programı tertip edildi.

Çayeli İlçe Müftülük personeli rehberliğinde, gezinin düzenlenmesinde her detayına titizlikle uğraşılmasının ardından tamamlanan gezinin ardın ilçeye dönen ekip adına açıklamada bulunan Çayeli Müftülüğü Gençlik koordinatörü Yunus Şeker; çok verimli bir gezi programı tertip ettiklerini belirtti.

Şeker; “hafızlarımıza yönelik düzenlenen gezide Yusuf Ziya uzun hocamız, Din Görevlilerimiz Mehmet Sandıkçı, Ömer Faruk Yağcı, Zekeriya Gündoğdu ve Burhan Çakmak hocalarımızın katılımıyla bizlere eşlik ettiler. Anadolu İmam Hatip Lisesi hafızlık pekiştirme hafızları ile beraber; hafızlarımız 'Ecdadın İzinde' başlığı altında Bursa, Çanakkale şehitlikleri, İstanbul da tarihi yerler ve Camilerle beraber tecrübeli rehberler eşliğinde geziler yapıldı” dedi.

Gezide öğrencilere destek olanlara da teşekkür eden Şeker; “Çayeli Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Çitçi’ye, boğaza gezi düzenlenmesinde bizlere yardımcı olan İstanbul Milletvekili Sayın Selim Temurci Bey’e yine geziye destek veren Ümraniye Belediyesi’ne, Çayeli Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Mustafa Özkan hocamıza ve öğretmenlerimize, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen, Adres ve Gaye Market yetkililerine. Çayeli Müftülüğümüze, Bursa Osmangazi ilçe Müftümüz Mehmet Uzun hocamıza ve müftülüğü ne, Bursa Kestel de bulunan Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi eski Müdürü Ali Küçük hocamıza. İstanbul ayağında Nalia lokantaların sahibi Süleyman Tarakçı Bey’e, Çekmeköy Alemdağ Merkez Cami İmamı İsa Görer hocamıza ve kurs görevlilerine, İmam Hatip lisesi hafızlarımıza, hafızlarımızın geleceği için çok değerli olan bu gezide Bursa ayağında, Emir Sultan’da, ulu camide Osmangazi'de Orhangazi’nin kabirlerin de. İstanbul'da Ayasofya’da Sultanahmet'te Eyüp Sultan’da bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen her   birilerine hafızlarımız adına çok teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU