Rize’nin Çayeli ilçesinde Ziraat Odası tarafından dağıtımı yapılan 40 bin adet ata tohumu fidanı yarım saatte tükendi.

Çayeli Ziraat Odası tarafından ata tohumu fidan dağıtım etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Çayeli ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çayeli ilçesinde haftanın Pazar günü de olma vesilesiyle yoğun bir katılımın gerçekleştiği dağıtım töreninde daha önceden dikilen ata tohumları fidan olarak Çayelili vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

40 bin adet fidan yaklaşık yarım saat içerisinde tamamen dağıtılırken, etkinlikte vatandaşlar fidan alabilmek için sıraya girdi.

Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, “Ata tohumu ile ilgili yaptığımız 3. etkinliğimiz. Ata tohumlarını tercih etme sebebimiz, İsrail ve yabancı olan hibrit tohumlarını kullanmak istemeyişimiz. Vatandaşımıza sürdürülebilir tarımı yapabilmesi için ata tohumlarını tercih ediyoruz. 40 bin tane ata tohumunu domates, salatalık, patlıcan ve biber gibi diğer ürünlerden ürettik. Etkinliğimize katılan herkese fidanları verdik. İnşallah bu etkinliği sürdürülebilir hale getiririz. Çayeli’nde de çalışmalarımız var. Yapılacak olan çalışmalarla belki de 40 bin değil, 100-150 bin fidan dağıtabiliriz. Hibrit tohumlar bir yıl yaparsınız verimi fazla alırsınız ama ikinci yıl fazla verim olmaz. Hibrit tohumlardan kurtulup ata tohumlarımıza daha fazla önem vermeliyiz. Ata tohumlarını kaybetmemiz gerekiyor. Bunlar birer milli servet gibidir” dedi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU