TFF 3. Lige 30. Yıl sonra yükselen Çayelispor taraftarının özlemini dindirdi. Çayeli’nde Çayelispor’da futbol oynamış ve Çayelispor’a gönül vermiş kişilere 30 yıl sonra gelen bu mutluluğu sorduk.

Çayelispor’un eski futbolcularından Osman Telci; “Çok güzel bir duygu. 30 sene önce 3. Lig'deydik ve o zaman ben bu takımın kaptanıydım. Şanssız bir şekilde bir küme düştük. Bir daha da toparlanamadık ama mücadele verdik. İşte o yıl, bu yılmış yani. Çok iyi oldu. İlçemize büyük bir hareket getirecek. Eskisi gibi değil, Stat doluyor. İnşallah böyle 3. Ligde de böyle devam eder. Ben kadroyu gördüm. Ben birkaç maç gittim. Çok güzel. İyi futbolcular var. Eğer bunlar da korunabilirse birkaç takviyeyle beraber daha iyi bir duruma gelebilir. 3. Ligde de başarılı olur tahmin ediyorum” dedi.

Büyük Birlik Partisi Çayeli İlçe Başkanı Mustafa Durmuş; Çayelispor’un 3. Lige çıkmasıyla gerçekten Çayeli halkını gururlandırdı. Çayelispor'umuzla gurur duyuyoruz. Çayelispor'umuza 3. ligde başarılar diliyoruz. Çayeli halkı olarak biz her zaman devamlı yanındayız Çayelispor'umuzun şu anda kadrosu gerçekten güzel bir kadrosu var. Biraz takviyelerle Allah nasip ederse Çayelisporumuzu 2. ligde görmek istiyoruz. Buna bizler ve Çayeli halkı olarak destek vererek 3. ligde stadı doldurarak Çayelisporumuz 2. lige çıkacak” dedi.

Çayelispor’un eski futbolcusu Sedat Çolak; “İnanılmaz derecede mutlu olduk. Sevinçliyiz şehrimiz adına İnşallah daha önce otuz yıl biliyorsunuz yani çabaladık. BAL liginde inanılmaz bir mücadele verdik. Bazı olumsuzluklar çok oldu. Şöyle ki işte o onu çekememezlik bu bunu çekememezlik. Şimdi bunlar hepsini bir kenara bırakıp el ele verip 30 yıllık üzerine gelen bu başarıyı artık ne yapabiliriz, nasıl olur diye şehrin işte önce ileri gelenleri, bu işi daha ağır insanlar, abilerimiz oturup bir karar verirler. Biz de gerekeni üzerimize düşeni yaparız. Yönetimimiz devam edecek. Hakkıdır onların. Bu işi bilen abilerimiz var, Yönetimde olmayan. Daha dışarıda eskiden top oynamışlar. Onlarla da bir oturup fikirlerini alırlar. Bize aşan konular bunlar yani. İyi bir hoca, iyi bir yapılanma. Altyapıya biraz daha fazla önem. Herhalde başarı gelir” dedi.

Editör: ALİ TÜYLOĞLU