Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu devam eden ikinci sürgün yaş çay alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İkinci sürgün yaş çay alımlarının başlamasıyla birlikte özel sektör temsilcileri üreticilerimizden aldıkları mahsul fiyatlarında fırsatçılık yapmaya başladıklarını belirten Başkan Küçükislamoğlu; “Yaş çay fiyatını 12 TL ile 14 TL arasında fiyatlara kadar düşürerek çayın değerini düşürmektedirler. Üreticilerimiz yaş çayın hızlı gelmesiyle birlikte ellerindeki çay satma isteğini ÇAYKUR fabrikaları karşılayamaması sonrası izdiham meydana geldi. Bu vesileyle üreticilerin yoğun çay toplaması nedeniyle günlük kapasitenin üzerine çıkıldığını belirten ÇAYKUR dekar başına 30 kilogram kontenjan uygulanacağını açıkladı”

Küçükislamoğlu; “Bunu fırsat bilen özel sektör taban fiyatın altında fiyat almaya başladı. ÇAYKUR’un belirlediği kurallara uyarak çay fabrikamızın kapasitesine uygun olarak çay toplasak, özel sektör çay fabrikaları taban fiyat ve üzerinde çay almaya başlayacaktır. ÇAYKUR üreticiler olarak çayımızın teminatıdır. ÇAYKUR’a sahip çıkmalıyız” şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU