Toplantıya Ak Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, İl Başkan Yardımcıları, Rize İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Çayeli İlçe Başkanı Abdülatif Kömürcü, Büyükköy Belde Belediye Başkanı Hamza Saruhan, İl Genel, Belediye Meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Çayeli İlçe Başkanı Abdülatif Kömürcü yaptığı konuşmada; “Bugün burada, AK Parti çatısı altında bir araya gelerek ülkemize, milletimize ve davamıza hizmet etmek için bir kez daha buluşmuş bulunuyoruz. Bu buluşmamız, yalnızca bir danışma toplantısı değil; aynı zamanda geleceğe dair hedeflerimizi, umudumuzu ve kararlılığımızı pekiştirdiğimiz bir zemin” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002’den bu yana Türkiye’de her alanda köklü değişimler gerçekleştirdik diyen Başkan Kömürcü; “Sağlıkta, eğitimde, adalette, ekonomide ve ulaşımda Türkiye’yi çağ atlatan icraatlara imza attık. Ancak bu başarılar, daha çok çalışmamız gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Milletimize olan sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. 2023 seçimlerinde elde ettiğimiz başarı, milletimizin bize duyduğu güvenin ve inancın bir göstergesiydi. Ancak bu güveni tazelemek, yenilikçi politikalar üretmek ve her bir vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmak için daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

Teşkilatlarımızın önemi, milletimizin bize duyduğu güvenin sürdürülmesinde çok büyüktür diyen Kömürcü; “Her bir kardeşimizin sahada yürüttüğü çalışmalar, halkımızın nabzını tutmakta ve onların sorunlarını çözmede büyük bir rol oynamaktadır. Bu yüzden her bir arkadaşımızın sahadaki gayretlerini takdir ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. 2024 Yerel Seçimlerinde bir önceki yerel seçimde aldığımız oyu ana kademe kadın kolları gençlik kolları ve özellikle başkan adayımız sayın İshak Karahanın olağanüstü çalışmaları ile arttırmamıza rağmen maalesef kaybetmiş bulunmaktayız. Bu durumu Mevlananın şu sözleriyle ifade etmek etmek isterim: Sanmasınlar yıkıldık, Sanmasınlar çöktük, Bir başka bahar için, Sadece yaprak döktük. Ya da Necip Fazıl Kısaküreğin şu dörtlüğü imdadımıza yetişir : Sanma bu tekerlek kalır tümsekte, Yarın elbet bizim,elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış,ebet bizimdir”

Kömürcü, “Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar, liderimizin vizyonu ve sizlerin fedakârca çalışmaları sayesinde oldu. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışacağımıza olan inancım tamdır” şeklinde açıklamada bulundu.

Ak parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer partinin Rize’deki genel durumunu anlatarak başladığı konuşmasında, atanmasından sonra geçen bir aylık sürecini değerlendirerek ”7 Ağustos itibarıyla cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atandığım günden bugüne yoğun bir çalışma içerisindeyiz Rize’yi toparlayıcı ve bütünleyici toplumsal mutabakat sağladığımız bir yönetim oluşturdum. En önemlisi halkı seven bir yönetim oluşturdum mesela bizim yüksek istişare kurulumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımıza bahsettim dedi ki nereden geldi aklına tebrik ediyorum. Yüksek İstişare Kurulumuzun resmi statü alabilmesi için yedekler listesine aldık ama asillerden daha üst isimlerden oluşuyor. Dalında, alanında uzman kişilerden oluşuyor. Halkı seven halkın sevdiği kişiler. Milleti seven sahaya yayılan bir ekiple yola çıktık şükürler olsun. Büyük bir başarı elde ediyoruz milletimiz bizi kucaklıyor”dedi.

İl Başkanı Katmer hak günleri yaptığını belirterek ;” Parti binamızda halk günleri yapıyoruz. İlk günde 750 kişi geldi. Her halk günlerinde milletimizin sayısı katlanarak artıyor. Partimizin tüm odaları dolu. Milletimizle kucaklaşıyoruz, dertleriyle dertleniyoruz. Biz halk gününü sadece il binamızda değil, tüm ilçe ve belde teşkilatlarımıza yayacağız. Saat kavramı olmadan vatandaşlarımızı parti binalarımızda bekleyeceğiz ve görüş, talep, önerilerini dinleyerek, vatandaşımızın derdiyle dertleneceğiz. VİP aracımızı sattık. Daha sade bir araç kullanıyoruz. Halk da bizi sade sıradan halkın içinden bir vatandaş gibi görmek istiyor. Bizi kendisi gibi görmek istiyor. Sıradan ve ulaşılabilir  olmamızı istiyor.Bizim seçmenimiz bu. Bizi böyle seviyor." dedi.

Rize’de ahirete irtihal eden tüm vatandaşların yakınlarına aramalar yaptığını belirten İl Başkanı Katmer ; " Ölen bütün meftaların aile yakınlarına baş sağlığı araması yapıyorum. Şu ana kadar yaptığım aramalar 300’ü geçmiş durumda. Bir vatandaşımızı aradım kendi acısını unutup benimle dertlendi. Bu vatandaşın iyi gününde kötü gününde yanında olmayacağız da ne zaman olacağız. AK Parti Rize‘de fabrika ayarlarına dönmüştür. Tekrar sineyi millete dönüyoruz. Rize’den Kuvayi milliye başlatıyoruz. Tek hedefimiz var küstürdüğümüz vatandaşla tekrar barışmak, helalleşmek " dedi.

Toplantı karşılıklı soru cevap şekli ile sona erdi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU