Ak parti Rize’de ilçe kongrelerine başladı. 15 Kasım’da yapılması planlanan Çayeli’nde ilçe kongresinin heyecanı yaşanıyor.

İl başkanı Yılmaz Katmer, “AK Parti Rize‘de fabrika ayarlarına dönmüştür. Tekrar sineyi millete dönüyoruz Tek hedefimiz var küstürdüğümüz vatandaşla tekrar barışmak, helalleşmek. Bu kapsamda ilçe ve belde kongreler için hazırlıkları yapmaya başlayıp yönetim kurulu içerisinde komisyonlar kurduk. Daha önemlisi Yüksek İstişare Kurulunun yapmış olduğu çalışmalarda arkadaşlar tek tek ilçelerde sokağa çıkıp çalışmasını yaparak vatandaşımıza kimi görmek istiyorsunuz diye yazılı, sözlü sorular yönelterek ona göre bilgileri bize ulaştırarak bilgiler edindik. Büyük ilçelere ben gidip aldığım isimleri sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, kanaat önderleri, parti önderlerimizle oturarak mutlaka doğru kişiyi bulmaya çalışıyoruz. Aldığımız sonuçları Teşkilat Başkanlığımıza ileterek düzgün ve titiz bir çalışma ile güzel bir sonuç alacağız inşallah" dedi.

MUHTARLAR “KASIM KURU” DEDİ

Bunun üzerine Çayeli ilçesinde muhtarlar derneğinde muhtarlara ilçe başkanının kim olması gerektiği soruldu. Muhtarlar kendi aralarında sandık kurarak oylama yapıldı. Yapılan oylama sonrasında edindiğimiz bilgilere göre kullanılan oyların 35’ini Kasım Kuru, 20 tanesini Ömer Latif Yağcı, 2 tanesi Muhammet Köse aldığı belirtildi.

İL BAŞKANI ODA VE STK BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞLTÜ

İl başkanı Katmer ilçede bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler Odası ve STK’lara ziyaretler düzenleyerek görüş alışverişinde bulundu. Oda başkan ve temsilcilerinin fikirlerini alan Başkan Katmer, ilçenin nasıl bir başkan istediği konusunda fikirlerini aldı.

TELEFON ANKETİ YAPILDI

Ak Parti telefon anketi ile de vatandaşlara ilçe başkanının kim olması gerektiği fikirlerini sordu. Vatandaşlar aranarak verilen üç isimden hangisinin ya da bunların dışında kimin ilçe başkanı olması gerektiği soruluyor. Sorulan 3 ismin Mevcut ilçe başkanı Abdullatif Kömürcü, Kasım Kuru ve Resul Okumuş olduğu öğrenildi.

İlçe kongresi için heyecan devam ediyor. İlçe Başkanın kim olacağı merakla beklenirken konuştuğumuz Çayelili Vatandaşlar; “kim olursa olsun ilçemize hizmet eden kişinin olması bizim için en önemlisidir” cevabını verdiler.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU