Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen 3. Maden Kurtarma Yarışması’nda en iyi takım ödülünü kazanan Çayeli Bakır İşletmeleri maden kurtarma takımı, Rize Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, takım üyelerini ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi’yi başarılarından dolayı kutladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmada Vali Baydaş, düzenlenen yarışma hakkında bilgi aldı. Ülkemizin doğal afetlere maruz kalmasının önemine değinen Vali Baydaş, tüm ilçelerde arama ve kurtarma ekipleri kurduklarını belirtti. Ayrıca, Kaçkar Dağları’nda 2025 yılında düzenlenecek olan UTMB dünya serisi ultra maratonu için arama ve kurtarma ekiplerinden faydalanmayı planladıklarını ifade etti.

Çayeli Bakır İşletmeleri, 17-20 Eylül 2024 tarihlerinde Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirilen 3. Maden Kurtarma Yarışması’nda birinciliği TÜPRAG ile paylaşarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Garp Linyitleri İşletmesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu prestijli yarışma, madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Yarışmaya, Türkiye’nin önde gelen 15 madencilik şirketi ile 100’den fazla arama kurtarma personeli katıldı.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU