Çayeli Doğa Sporları Spor Kulübü (ÇAYDOSK) olarak bu yıl "Çayeli 10. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali" 22-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlendi.

Çayeli Doğa Sporları Spor Kulübü (ÇAYDOSK) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

22 Temmuz'da ülkemizin dört bir yanından gelen doğasever dostları Çayeli'nde ağırladık. İlk olarak belediye önünde açılış gerçekleştirildi ve misafirlerimize yemek ikramının ardından Çamlıhemşin Çermeşk Yaylası'na araçlarla gittik. Çantalarımızı kamyondan alarak yaklaşık 3 saatlik yürüyüşle Çermeşk Gölü'nde kamp kurduk. İkinci gün 63 sporcu ile Rize'de ilk defa Kızılbel Dağı'na 3425 metre yükseklikte bir tırmanış gerçekleştirdik. Geride kalan katılımcılar ise göllerde çevre gezisi yaptı. Şehirden getirdiğimiz bayrak direği ve bayrağı Kızılbel Dağı'na yerleştirdik ve artık Kızılbel Dağı, dağcılık sporcularının programlarında yer almak üzere hazır hale getirildi. Ardından Perşembe günü Çermeşk Yaylası'na yürüyerek oradan da Üç Pare köye doğru yola çıkarak bizi almaya gelen araçlara doğru yola çıktık. Tüm katılımcılara katılım sertifikası vererek misafirlerimizle Çayeli'ne doğru yola çıktık.

-Geziye 100 kişi katıldı

Dolu dolu geçen dört günde geziye katılan 100 misafir, Rize'nin doğasına olan hayranlıklarını bir kez daha dile getirdi. En önemlisi çok güzel dostluklar kurduk. Unutulmaz anılar yaşadık. Bu güzel arkadaşlıkları yaşamamıza vesile olan tüm katılımcılara, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen destekçilerimize, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Çayeli Belediyesi'ne, Rize Özel İdaresi'ne, Madenli Belediyesi'ne, Çayeli Bakır'a, Gaye Gıda'ya, Ankara Bilim Üniversitesi'ne, işbirliği için Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne, ikramları için Okumuş'a, Çay Kaçkar Çay'a, festivalin gerçekleşmesi için aylar öncesinden hazırlık yapan Çaydosk ekibine ve gönlü bizimle olan herkese içten teşekkür ederiz.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU